Θέλει κι άλλα μπόνους η Ματίνα και ξαναβγήκε πάλι να πουλήσει παραμύθι για τα σκευάσματα

Για επικείμενη έξαρση των κρουσμάτων κορο-νοϊού και γρίπης μίλησε η Ματίνα Παγώνη που επανήλθε μετά από καιρό αλλά στο ίδιο πάντα εκφοβιστικό κρεσέντο. . Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε ακόμα στις δύο υπο-παραλλαγές του κορ-ονοϊού, «Kraken» και «Όρθρου», ζήτησε να γίνουν άμεσα προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ σημείωσε τα «χαμηλά ποσοστά εμβολια-σμού» για Cov-id και γρίπη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Ματίνα Παγώνη, τόνισε ότι παρόλο που υπάρχει μεγάλη μεταδοτικότητα των δύο υπο-παραλλαγών του κορον-οϊού, «Kraken» και «Όρθρου», που εκδηλώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Μεγάλη Βρετανία αντίστοιχα, δεν έχουμε αύξηση κρουσμάτων νοσηλείας στα ελληνικά νοσοκομεία.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς), εκτίμησε ότι έως τις 20 Φεβρουαρίου αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων κορον-οϊού, και των περιστατικών γρίπης και ιώσεων έως τις αρχές Μαρτίου.

Η κ. Παγώνη επισήμανε, ωστόσο, σχετικά με τα ποσοστά εμβο-λιασμού στη χώρα ότι είναι «πολύ χαμηλά σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρώπης, ακόμη και για όσους είναι άνω των 60 ετών».

Για να συμπληρώσει ότι οι πολίτες πλέον γνωρίζουν πως εάν έχουν εμβολι-αστεί και τηρούν τα μέτρα προστασίας, με τα πρωτόκολλα και τα αντιικά φάρμακα που υπάρχουν, το ξεπερνάνε στο σπίτι τους με τις οδηγίες που θα πάρουν.

Ματίνα Παγώνη για εμβολι-ασμούς, παιδιά και ΕΣΥ

Όπως επισήμανε η Ματίνα Παγώνη στην ΕΡΤ, ο κόσμος ήταν αρνητικός φέτος ακόμη και για το γνωστό εμβ-όλιο της γρίπης, καθώς εμβολιάσ-τηκαν οι μισοί πολίτες σε σχέση με πέρυσι που υπήρχε και η προστασία της μάσκας. «Έγιναν 2.600.000 εμβολ-ιασμοί φέτος έναντι 4.000.000 πέρυσι», τόνισε.

«Μεγάλη πίεση σημειώθηκε φέτος στα παιδιατρικά νοσοκομεία, λόγω του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού, που προσβάλλει παιδιά έως τεσσάρων ετών», ανέφερε και το πρόβλημα – όπως υπογράμμισε – επιτάθηκε λόγω των ελλείψεων σε αντιπυρετικά, αντιβηχικά φάρμακα κ.λπ. με τους γονείς να πανικοβάλλονται γιατί δεν είχαν τι να δώσουν στα παιδιά τους και να τα πηγαίνουν στα νοσοκομεία.

Όπως υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, «η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα νοσοκομεία είναι εκεί που πρέπει να «σκύψει το Υπουργείο Υγείας» και πρόσθεσε: «Εάν υπάρχει πρωτοβάθμια σωστή ο κόσμος δεν θα πηγαίνει στο νοσοκομείο γιατί θα μπορεί να λύσει το πρόβλημά του».

Πρέπει να εστιάσουμε, κατέληξε, «στις προσλήψεις στα νοσοκομεία, που ξέρουμε ότι αργούν οι διαδικασίες και τους ειδικευόμενους γιατρούς που χάνουμε και φεύγουν στο εξωτερικό. Πολύ σημαντικό κομμάτι είναι και η εκπαίδευση των νέων γιατρών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *