Αρνείται να πάρει πίσω το προεδρικό διάταγμα σχετικά με τους καλλιτέχνες ο εθνικός υποκλοπέας! Ετοιμάζονται νέες κινητοποιήσεις όλη η κοινωνία στο πόδι

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «παρεξήγηση» σε σχέση με το προεδρικό διάταγμα για τα πτυχία των καλλιτεχνών, «προκαλώντας την οργή του ΣΕΗ που έχει προκηρύξει απεργία και κινητοποιήσεις διαρκείας».

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ο πρωθυπουργός επιχείρησε να θολώσει τα νερά για το προεδρικό διάταγμα που εξισώνει τα πτυχία των καλλιτεχνών με τα απολυτήρια Λυκείου κάνοντας λόγο για… παρεξήγηση. Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Σταθμός ξεκαθαρίζοντας ότι η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί επικοινωνιακό πυροτέχνημα και δεν αλλάζει απολύτως τίποτα στις κινήσεις του σωματείου που ζητάει ξεκάθαρα την απόσυρση του επίμαχου προεδρικού διατάγματος και αποδομεί με επιχειρήματα όλο το κυβερνητικό αφήγημα.

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 1 / την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και νέες κινητοποιήσεις προχωρά το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 που εξισώνει τα πτυχία των καλλιτεχνών με το απολυτήριο Λυκείου. Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ο πρόεδρος Σπύρος Μπιμπίλας τόνισαν ότι η απεργία αναμένεται να έχει τεράστια συμμετοχή που θα αγγίξει σχεδόν το 90% στο θέατρα. Η τελευταία απεργία που είχε προκηρύξει το ΣΕΗ ήταν το 2013.

Η συνέντευξη συνέπεσε με την ανάρτηση του πρωθυπουργού στα κοινωνικά δίκτυα για το προεδρικό διάταγμα, ο οποίος εμφανώς θορυβημένος από τις κινητοποιήσεις του κλάδου, έσπευσε να παραθέσει μία σειρά από θολά και άνευρα επιχειρήματα για να αποκρύψει τις ευθύνες τις κυβέρνησης και την αδυναμία των αρμόδιων Υπουργείων να απαντήσουν στα επιχειρήματα που έχουν αρθρώσει τα καλλιτεχνικά σωματεία για τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα.

«Κάνουμε ένα βήμα παραπάνω για να λήξει αυτή η παρεξήγηση. Δρομολογούμε νομοθετική ρύθμιση που εξαιρεί ρητά τις προσλήψεις καλλιτεχνών στο δημόσιο από το προεδρικό διάταγμα ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στις προθέσεις μας είναι η στήριξη και αναβάθμιση και όχι η υποβάθμιση του κλάδου», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Facebook. Ο γραμματέας του ΣΕΗ, Άρης Λάσκος παρέπεμψε στο γνωστό τραγούδι, «έγινε παρεξήγηση και εξήγηση δεν δόθηκε καμία», όταν διαβάστηκε η ανάρτηση, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου Σπύρος Μπιμπίλας ξεκαθάρισε ότι «η απεργία θα γίνει κανονικά, αφού ο πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε την απόσυρση του επίμαχου προεδρικού διατάγματος». Η εκτίμηση του ΣΕΗ είναι ότι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού δεν απαντάει επί της ουσίας σε κανένα ζήτημα και ότι δεν εμπεριέχει καμία ουσιαστική δέσμευση για το προεδρικό διάταγμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *