Κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 αποτελούμενο από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής επιτροπής του κόμματος, επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, Κώστα Τσιμάρα, και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ιωάννη Φισφή.

«Για μια ακόμη φορά διαπιστώνεται η συστηματική αποδόμηση του ΕΣΥ που μας καταγγέλλεται από όλη την Ελλάδα», αναφέρουν τα στελέχη του ΜέΡΑ25.

Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσαν, «το νοσοκομείο λειτουργεί με το 50% του προσωπικού που προβλέπεται, ενώ ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς είναι επικουρικοί χωρίς την συμβολή των οποίων αλλά και την ανοχή, αυτοθυσία και επιμονή του μονίμου προσωπικού, το νοσοκομείο θα είχε βάλει λουκέτο».

Το εναπομείναν προσωπικό όμως έχει εξουθενωθεί κυριολεκτικά καθώς σε ορισμένες κρίσιμες ειδικότητες όπως αυτές του παθολόγου, του ψυχιάτρου και του αναισθησιολόγου το νοσοκομείο στελεχώνεται από ένα μόνο άτομο, που φυσικά καλείται να εφημερεύει κάθε μέρα.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο διεκδικούν, μεταξύ άλλων, καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερες αμοιβές (ώστε οι θέσεις που προκηρύσσονται να μην παραμένουν ακάλυπτες), κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με προσλήψεις προσωπικού, να λειτουργήσει η ΜΕΘ, να μεταφερθεί η ψυχιατρική κλινική στα κτήρια που έχουν δωρηθεί για αυτό το σκοπό, να υπάρξει συνεχής επιμόρφωση του προσωπικού, να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ με διασώστες για την κάλυψη όλου του νησιού της Κεφαλονιάς, να απομακρυνθούν οι εργολάβοι (που στοιχίζουν πολύ παραπάνω στο ελληνικό δημόσιο) και να προσληφθούν μόνιμες καθαρίστριες, προσωπικό εστίασης και φύλαξης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ