Συγκεντρώσεις οπαδών της Χρυσής Αυγής και κομμουνιστών στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την επέτειο των Ιμίων – Μυρίζει μπαρούτι εδώ και ώρα κατάσταση

Με αφορμή την επέτειο των Ιμίων, οι επικεφαλής της Χρυσής Αυγής απηύθυναν -μέσα από τη φυλακή!- κάλεσμα σε φιέστα, γεγονός που προκάλεσε γενικευμένο διαδικτυακό «ξεσηκωμό», με αντιφασιστικές οργανώσεις και κόμματα της αντιπολίτευσης να «απαντούν» με αντιναζιστική συγκέντρωση.

Οπως έγινε γνωστό, η έγκλειστη Χρυσή Αυγή, με πρόσχημα την εν λόγω επέτειο, αποφάσισε να διοργανώσει φιέστα στο μνημείο των Ιμίων στη πλατεία Ρηγίλλης, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από αντιφασιστικές οργανώσεις και κόμματα που καταγγέλλουν την Αστυνομία και τον δήμαρχο Αθηναίων, για το ότι δεν κατάφεραν να την αποτρέψουν.

Μιλούν, μάλιστα, για παραχώρηση άδειας και νομιμοποίηση της συγκέντρωσης, με τον Δήμο Αθηναίων να διαψεύδει, διευκρινίζοντας ότι «καμία άδεια δεν ζητήθηκε, ούτε χορηγήθηκε για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου και πραγματοποίηση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Ρηγίλλης». Αντιθέτως, «ο Δήμος Αθηναίων παρείχε σύμφωνη γνώμη στη λήψη μέτρων και περιορισμών από την αστυνομία».

Με στόχο, πάντως, να μην καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της χρυσαυγίτικης φιέστας, αντιφασιστικές οργανώσεις απηύθυναν κάλεσμα σε «αντισυγκέντρωση» σήμερα Σάββατο στις 16:00, μέσα από σκληρές ανακοινώσεις για τη στάση του δήμαρχου Αθηναίων και της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *