Κατέλαβαν πόλη – φρούριο οι Ρώσοι στην Ουκρανία μετά από μαζική επίθεση

Οι Ρώσοι με μια κεραυνοβόλα επίθεση παίρνουν το Ugledar – Η πόλη φρούριο έπεσε!

Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί με TOS-1 – Δείτε χάρτες

Ο ρωσικός Στρατός με μια κεραυνοβόλα γενική επίθεση κατάφερε να μπει στην πόλη φρούριο των Ουκρανών Ugledar (ή Βουλεντάρ) από δύο άξονες και να σαρώσει τις ουκρανικές άμυνες. Οι Ουκρανοί έχουν ουσιαστικά χάσει την πόλη.

Οι Ρώσοι έχουν καταλάβει το παλιό αστυνομικό τμήμα του Ugledar, το παλιό υδραγωγείο της πόλης ενώ έθεσαν υπό έλεγχο και τον οδικό άξονα 00532. Ο οδικός άξονας Pokrovsk – Vuhledar διακόπηκε με συνέπεια οι Ουκρανοί να χάσουν την δυνατότητα ανεφοδιασμού από Pokrovsky και Velikaya Novoselka.

 Η μόνη διαθέσιμη οδός ανεφοδιασμού παραμένει ο δρόμος από το Kurakhovo. Αλλά τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της Maryinka από όπου μπορούν επίσης να ασκήσουν έλεγχο πυρός στο τμήμα του δρόμου Kurakhovo-Ugledar.

Μάχες διεξάγονται στις νότιες και ανατολικές συνοικίες. Οι Ρώσοι πεζοναύτες του Στόλου του Ειρηνικού, επιτίθενται από την κατεύθυνση της Pavlovka προς τα δυτικά προάστια του Ugledar, προσπαθώντας να εισέλθουν στο πλευρό της αμυνόμενης ουκρανικής ομάδας.

Να σημειωθεί ότι το Ugledar έχει εκτεταμένη υπόγεια υποδομή, “μυρμηγκοφωλιές” με αλλεπάλληλες γραμμές άμυνας.

Η γενική επίθεση των Ρώσων ξεκίνησε στις 24 του μήνα.

 Είναι φανερό πως οι ουκρανικές δυνάμεις καταρρέουν με ταχύτητα φωτός σε όλα τα μέτωπα του Ντονμπάς. Δεύτερη ταχύτατη κατάρρευση μετά το Soledar για τον ουκρανικό Στρατό.

Στην πόλη μάχονται οι Ρώσοι Πεζοναύτες της 155ης Ταξιαρχίας του Στόλου Ειρηνικού, δυνάμεις των Αλεξιπτωτιστών VDV καθώς και δυνάμεις του Τάγματος “Somalia” του Ντονέτσκ. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι Ρώσοι συγκέντρωσαν την ελίτ των δυνάμεων τους γι αυτή την επίθεση.

Η 72η και 79η Ταξιαρχία των Ουκρανών έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες.

Η εξέλιξη είναι κομβικής σημασίας για τις μάχες στο Ντονμπάς. Με την κατάληψη της πόλης:

  • Oι Ρώσοι απομακρύνουν το μέτωπο και τον κίνδυνο από την Κριμαία.
  • Το Ugledar είναι ένα βαριά ενισχυμένο φρούριο και ένα βασικό οχυρό στην περιοχή που προστατεύει τα πλευρά της ουκρανικής γραμμής στην γραμμή Maryinka-Kurakhovo από το νότο. Γι’ αυτό έχει τεράστιες συνέπειες και η πτώση του αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην πτώση της Maryinka και του Kurakhovo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *