Έπρεπε να συμβεί το τραγικό γεγονός για να κινητοποιηθούν όλοι για τους απινιδωτές στην Καρδίτσα! Ξαφνικά θυμήθηκαν πόσο απαραίτητοι είναι και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα

Την αναγκαιότητα των πρώτων βοηθειών και ειδικότερα της εκπαίδευσης όσων το δυνατόν περισσότερων φορέων και πολιτών στη χρήση των απινιδωτών τονίζουν ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας και ο Τομέας ΕΚΑΒ.

Με αφορμή τον θάνατο του 20χρονου ποδοσφαιριστή, οι δύο φορείς συγκάλεσαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, σχετική σύσκεψη ώστε να συζητήσουν το σοβαρό αυτό ζήτημα και να βρουν τρόπους για να φανούν ακόμα πιο χρήσιμοι στην τοπική κοινωνία.

Λίγο νωρίτερα, παραχώρησαν, στα γραφεία τους, σχετικής συνέντευξη τύπου.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αριστοτέλης Σπάνιας τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εικοσάχρονου ποδοσφαιριστή όπως και στη μεγάλη αθλητική οικογένεια. Το γεγονός αυτό μας θλίβει και μας ταρακουνά.

Πρέπει να βρούμε ορισμένα πράγματα να βοηθήσουμε και να τηρηθούν οι κανόνες. Δεν ξέρει κανείς αν υπήρχε εκεί απινιδωτής ή γιατρός αν θα ζούσε. Θα μειώνονταν όμως οι πιθανότητες.

Όλοι εμείς, έχουμε, τουλάχιστον από το 2011, κάνει δωρεά απινιδωτή στο Κλειστό Γυμναστήριο, ενώ κάναμε σεμινάρια σε όλους τους Δήμους.

Το ΕΚΑΒ έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια εκπαίδευσης φορέων κάνοντας -3-4 εκπαιδεύσεις κάθε εβδομάδα. 8 ΜΕ 10 άτομα ασχολούνται με αυτό. Θα πρέπει να εκπαιδευτούν τουλάχιστον δυο άτομα από κάθε ομάδα, στη χρήση του απινιδωτή.

Θέλουμε να πιέσουμε τους φορείς ώστε να εξασφαλίσουμε απινιδωτές και όπου αλλού χρειάζεται. Το είχαμε στο πρόγραμμα και τώρα θα το επισπεύσουμε.

Είμαστε κάθετοι στο ότι θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα, γιατρός και απινιδωτής»

Ο Υπεύθυνος Τμήματος ΕΚΑΒ Καρδίτσας κ. Κρόκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε όλη τη διάθεση να εκπαιδεύσουμε όλους τους φορείς. Όποιος μπορεί να βοηθήσεις, καλώς να το κάνει».

Ήδη, οι δύο φορείς έχουν κυκλοφορήσει και σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια για τις πρώτες βοήθειες και χρήσιμες συμβουλές.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας κ. Τίκας καθώς επίσης και άλλα μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *