Δύσκολη αναμένεται η σημερινή μέρα λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες περιοχές της χώρας, ενώ τα επικίνδυνα φαινόμενα αναμένονται να επεκταθούν με έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι και πυκνό χιόνι ακόμη και εντός πόλεων.

Εντός της ημέρας, και κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει και την Αττική με σφοδρές καταιγίδες.

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης ξεκίνησε το κύμα κακοκαιρίας στη Δυτική Μακεδονία, ενώ στα λευκά ντύθηκαν η τοπική κοινότητα Κέλλης στο Αμύνταιο Φλώρινας και η περιοχή Πισοδέρι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με χειμερινά ελαστικά ή αλυσίδες.

Τα σχολεία στον δήμο της Φλώρινας θα ανοίξουν σήμερα μια ώρα αργότερα από την κανονική και δύο ώρες μετά στον δήμο Πρεσπών.

Xιονόστρωση ξεκίνησε χθες το βράδυ της Τετάρτης στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου.

Προβλήματα καταγράφησαν χθες σε Ζάκυνθο και Ημαθία, ενώ τα φαινόμενα εντάθηκαν σε Ήπειρο, Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία. Στην Αττική, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα της Πέμπτης.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ήπειρο, ενώ χιόνισε σε όλα τα κεντρικά ορεινά περίπου από τα 800 μέτρα και πάνω. Ο καιρός θα επιδεινώνεται σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Με έντονη βροχόπτωση ξημέρωσε στα δυτικά, κεντρικά και νότια, δηλαδή την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και σε όλη την Πελοπόννησο.

Από τις προμεσημβρινές ώρες η κακοκαιρία θα φτάσει στην Ανατολική Στερεά και την Θεσσαλία. Από το μεσημέρι προς απόγευμα της Πέμπτης και μετά, θα κινηθεί βορειοανατολικά, δηλαδή προς την Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και έτσι θα αφήσει το περιθώριο στη δυτική Ελλάδα, όπου θα αρχίσει να φτιάχνει ο καιρός.
Πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία -Στο «κάδρο» και η Αττική

Κακοκαιρία θα πλήξει σήμερα τη χώρα, με επικίνδυνα φαινόμενα, έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι αλλά και πυκνό χιόνι ακόμη και μέσα σε πόλεις.

Η Αττική μπαίνει από σήμερα στο «κάδρο» της κακοκαιρίας με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα.

Δύσκολη αναμένεται να είναι η σημερινή ημέρα αφού η κακοκαιρία που πλήττει από χθες περιοχές της χώρας θα επεκταθεί σήμερα σε περισσότερες με πιο έντονα φαινόμενα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντροβόρειας Ελλάδας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και δυνατές καταιγίδες. Παράλληλα, αισθητή θα είναι, πλέον, και η πτώση της θερμοκρασίας.

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει ήδη έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, η Πυροσβεστική Υπηρεσίες σε έκτακτη ενημέρωσή της κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ μήνυμα 112 έχει σταλεί σε αρκετές περιοχές (Επτάνησα, Λάρισα κ.α) της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ