Ομολογία “βόμβα” από τους υπεύθυνους των φαρμακαποθηκών: “Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την έλλειψη φαρμάκων – Οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες σαμποτάρουν τις προμήθειες”

«Δεν ευθύνονται οι φαρμακαποθήκες για τις ελλείψεις φαρμάκων» υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του κλάδου. Και «δείχνουν» τις πολυεθνικές εταιρείες.

Στη δημοσιότητα έδωσαν, σήμερα, οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων έγγραφα με τα οποία καταγγέλλουν εννέα μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, για παράνομη και επικίνδυνη μείωση στον εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς με φάρμακα.

Τα έγγραφα μέσα από τα οποία κατονομάζονται οι συγκεκριμένες εταιρείες, στάλθηκαν, πριν από δύο μήνες, σε ΕΟΦ και υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε δηλώσει, από τον περασμένο Δεκέμβριο, ότι ελέγχονται εννέα μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Τα αποτελέσματα των διενεργούμενων ελέγχων ζητούν οι εκπρόσωποι του χονδρικού εμπορίου στο χώρο των φαρμάκων.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, οι εκπρόσωποι των Φαρμακαποθηκάριων ανέφεραν, ακόμη, ότι περίπου 60 φαρμακαποθήκες – «σφραγίδα», που δεν είναι μέλη του Συλλόγου τους, δρουν παράνομα, προβαίνοντας σε εξαγωγές φαρμάκων.

Οι φαρμακαποθηκάριοι, αφού διευκρίνισαν ότι οι ελλείψεις σε φάρμακα αποτελούν παγκόσμιο πρόβλημα, λόγω της μειωμένης παραγωγής, επέρριψαν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τις ελλείψεις φαρμάκων, στη χώρα μας, «στις φαρμακευτικές εταιρείες που υποεφοδιάζουν την αγορά».

Απάντηση