Έχουν το πολιτικό ήθος να τον ρίξουν ή θα συνεχίσουν τον διασυρμό του κόμματος

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατάθεσε χθες (25.01.2023) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Το πολιτικό θερμόμετρο είναι στα «ύψη» και είναι θα λέγαμε και η ώρα της κρίσης για Καραμανλή και Σαμαρά .

Θυμίζουμε ότι μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών, δήλωναν ότι είναι αδιανόητο να υπέκλεπτε η κυβέρνηση.

Κι οι δυο τους, με ταυτοτικό τρόπο είχαν διαμηνύσει προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη την ανάγκη για «όλα στο φως» και διαλεύκανση της υπόθεσης χωρίς να προβάλλεται το απόρρητο «σε μία βολική δικαιολογία». Μάλιστα, είχαν κρίνει ως αδιανόητο να υπέκλεπτε η κυβέρνηση τηλεφωνικές συνομιλίες ενώ υπήρχε και τοποθέτηση ότι «αυτά τα φαινόμενα η παράταξή μας δεν μπορεί να τα ανεχθεί». Τώρα, έχουν να αναμετρηθούν με την πολιτική εντιμότητα της στήριξης των θέσεών τους και μάλιστα για ένα ζήτημα που αφορά στην προστασία των αρχών του κράτους δικαίου αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας.

Η στάση τους απέναντι στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το μεσημέρι της Τετάρτης (25 Ιανουαρίου 2023) στη Βουλή αποτελεί ένα προσωπικό και πολιτικό διακύβευμα για τους ίδιους αλλά και για στελέχη, κυρίως της Καραμανλικής πτέρυγας, όπως η Ολγα Κεφαλογιάννη, καθώς και της Σαμαρικής δεξιάς, όπως ο Κώστας Τζαβάρας, που από καιρό έχουν εκφραστεί σε αυτό το μήκος κύματος για τις υποκλοπές. Οσο κι αν είναι δύσκολο να τοποθετηθούν υπέρ της πρότασης μομφής , μένει να φανεί αν βρουν κάποιον τρόπο για να μην εκτεθούν σε σχέση με τις ως τώρα τοποθετήσεις τους για την υπόθεση και πολιτικά για να δείξουν ότι η ηγετική στόφα δεν είναι μόνο για τα εύκολα…Πάντως, ήδη αναλυτές αναρωτιούνται αν υπάρξουν απουσίες παντοιοτρόπως ή ιώσεις (πολιτικές).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *