Άφαντοι, παρά τις προσπάθειες του Documento να τους εντοπίσει για να ζητήσει την επίσημη τοποθέτησή τους για την παρακολούθησή τους από την ΕΥΠ της οποίας προΐσταται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραμένουν οι τρεις από τους έξι των οποίων η παρακολούθηση επιβεβαιώθηκε από την ΑΔΑΕ, ενώ οι άλλοι τρεις αρνήθηκαν να σχολιάσουν οτιδήποτε.

Οι έξι παρακολουθούμενοι, τους οποίους είχε ενημερώσει το Documento για την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνακροάσεων τους πολύ πριν η ΑΔΑΕ επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ, θα ήταν λογικό μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις σήμερα στη Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα, να έχουν αντιδράσει. Αντ’ αυτού παραμένουν σιωπηλοί.

Η ομάδα έρευνας του Documento κατάφερε να επικοινωνήσει μόνο με τρεις από τους συνολικά έξι παρακολουθούμενουςς. Συγκεκριμένα το τηλέφωνο σήκωσαν οι κύριοι Αριστείδης Αλεξόπουλος, Θεόδωρος Λάγιος και Αλέξανδρος Διακόπουλος. Πρόκειται για τον νυν και τον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας και τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού. Κανένας από τους τρεις πάντως, δεν θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε, ενώ ο κύριος Διακόπουλος είπε ότι πρόκειται για ζήτημα προσωπικού ενδιαφέροντος και ότι δεν προτίθεται να δώσει καμία συνέχεια.

Στον αντίποδα, ούτε τον κόπο να απαντήσουν στα τηλεφωνήματα του Documento, και στα μηνύματα που τους αποστείλαμε, δεν έκαναν οι κύριοι Κωστής Χατζηδάκης, Κωνσταντίνος Φλώρος και Χαράλαμπος Λαλούσης. Δηλαδή ο υπουργός Εργασίας της χώρας, ο οποίος παρακολουθείτο επί οκτώ μήνες από την ΕΥΠ, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ και ο πρώην (προσφάτως αποστρατευθείς) αρχηγός ΓΕΣ, αρνήθηκαν έστω και να απαντήσουν στο τηλέφωνο.

Και στους τρεις εστάλησαν από τον Documento σχεδόν πανομοιότυπα μηνύματα, δια των οποίων του ζητείται αν επιθυμούν να κάνουν κάποιο επίσημο σχόλιο αναφορικά με την αδιάψευστη απόδειξη της παρακολούθησης από την ΕΥΠ της οποίας προϊστάμενος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, δηλαδή ο στρατηγός της σιωπής Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος προ ημερών χρησιμοποίησε τον θεσμό που εκπροσωπεί τη δεδομένη χρονική περίοδο, ώστε να χαρακτηρίσει τους δημοσιογράφους που πραγματοποιούν την έρευνα για τις παρακολουθήσεις, ότι εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, δεν αρνείται πρώτη φορά να δώσει απαντήσεις. Ο ίδιος παρά τις προσπάθειες του Documento να επικοινωνήσει μαζί του πριν την αποκάλυψη της εξευτελιστικής για τον ίδιο έκθεσης της ΕΥΠ, είχε επίσης αρνηθεί έστω και να σηκώσει το τηλέφωνό του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ