Σεργκέι Λαβρόφ: “Ήμασταν φίλοι με την Ελλάδα άλλαξε στάση γιατί δήλωσε υποταγή στους Αμερικάνους”

Την αναπαραγωγή των δηλώσεων του Λαβρόφ έκανε, σε μια σειρά από αναρτήσεις στο twitter, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα. Ο Ρώσος διπλωμάτης μίλησε αρχικά για φίλα κείμενες προς τη Ρωσία χώρες, αναφερόμενος τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο, ενώ τόνισε ότι «η οικονομική συνεργασία αναπτύσσονταν ενεργά για το καλό των αμοιβαίων συμφερόντων».

Στη συνέχεια, ωστόσο, επιτέθηκε στην Ελλάδα λέγοντας ότι «ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες. Σημειώσαμε τις μεταμορφώσεις στην ηγεσία της χώρας. Αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί στην αμερικανική επιταγή. Βγάλαμε τα συμπεράσματα σε σχέση με εκείνους που τόσο ευχάριστα υποστήριξαν την επιθετικότητα κατά της Ρωσίας».

Επιπλέον, σχολίασε την ταχύτητα με την οποία έδρασε η κυβέρνηση μετά τη ρωσική εισβολή: «Η ταχύτητα, με την οποία μετέβησαν όχι μόνο στο “στρατόπεδο” εκείνων του υπέγραψαν τις κυρώσεις, αλλά και στην ομάδα των ηγετών των αντιρωσικών δράσεων, ήταν περίεργη. Καθρεφτίζει την επιβαλλόμενη γραμμή της επιθετικής αντιπαράθεσης και όχι το συμφέρον των Ελλήνων».

Απάντηση