Προχωράει το σχέδιο της Νέας Τάξης! Έρχεται το συνθετικό κρέας στα τραπέζια μας μέσα στο 2023! Θέλουν να ξεκάνουν όσους γλίτωσαν από τα εμβό-λια

Το κρέας «επιστημονικής φαντασίας», που καλλιεργήθηκε στο εργαστήριο αναμένεται να γίνει πραγματικό μέρος του μενού σε ορισμένα εστιατόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες από φέτος, σύμφωνα με το Reuters.

Τα στελέχη των εταιρειών «καλλιέργειας κρέατος» είναι αισιόδοξα ότι το κρέας που «καλλιεργείται» σε τεράστιες χαλύβδινες δεξαμενές θα μπορούσε να βρεθεί στο μενού εντός μηνών αφότου μια τουλάχιστον εταιρεία πήρε το πράσινο φως από τη βασική ρυθμιστική αρχή. Σε ένδειξη εμπιστοσύνης, επιχειρηματίες έχουν εγγράψει σεφ υψηλού επιπέδου όπως ο Αργεντινός Francis Mallmann και ο Ισπανός José Andrés για να παρουσιάσουν τελικά τα συνθετικά κρέατα στα πολυτελή εστιατόρια τους.

Αλλά για να φτάσει στον απόλυτο προορισμό του, που δεν είναι άλλος από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, το καλλιεργημένο κρέας αντιμετωπίζει μεγάλα εμπόδια, όπως είπαν στο Reuters πέντε στελέχη του κλάδου. Οι εταιρείες πρέπει να προσελκύσουν μεγαλύτερη χρηματοδότηση για να αυξήσουν την παραγωγή, η οποία θα τους επέτρεπε να προσφέρουν τις συνθετικές μοσχαρίσιες μπριζόλες και τα στήθη κοτόπουλου σε πιο προσιτή τιμή. Στην πορεία, πρέπει να ξεπεράσουν την απροθυμία ορισμένων καταναλωτών ακόμη και να δοκιμάσουν το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο.

Το καλλιεργημένο κρέας προέρχεται από ένα μικρό δείγμα κυττάρων που συλλέγεται από ζώα, τα οποία στη συνέχεια τροφοδοτούνται με θρεπτικά συστατικά, αναπτύσσονται σε τεράστια χαλύβδινα δοχεία που ονομάζονται βιοαντιδραστήρες και εξελίσσονται σε κάτι που μοιάζει και έχει γεύση σαν ένα πραγματικό κομμάτι κρέατος.

Μόνο μία χώρα, η Σιγκαπούρη, έχει εγκρίνει μέχρι στιγμής το συνθετικό προϊόν για λιανική πώληση. Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να ακολουθήσουν. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δήλωσε τον Νοέμβριο ότι ένα προϊόν καλλιέργειας κρέατος – ένα στήθος κοτόπουλου που καλλιεργείται από την UPSIDE Foods με έδρα την Καλιφόρνια – ήταν ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση!

Η UPSIDE ελπίζει τώρα να φέρει το προϊόν της στα εστιατόρια το 2023 και στα παντοπωλεία έως το 2028, ανέφεραν στελέχη της στο Reuters.

Απάντηση