«Λάδι» έβγαλε τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και τις εταιρείες εμπορίας και διάθεσης καυσίμων ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης ο οποίος ανακοίνωσε πως τελικά δεν υπάρχει… αισχροκέρδεια! Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ, «στους 100 ελέγχους που κάνουμε για αισχροκέρδεια στα σούπερ μάρκετ το ποσοστό παραβατικότητας είναι κάτω από 6%».

Αναφερόμενος δε στα καύσιμα ο υπουργός επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει τους υψηλούς φόρους επειδή γεμίζουν τα κρατικά ταμεία και ότι για τους ύψος τους φταίει η κυβέρνηση… ΣΥΡΙΖΑ! Είπε χαρακτηριστικά: «Οριζόντια μείωση των φόρων στα καύσιμα δεν εξετάζει η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση. Η οριζόντια μείωση του φόρου στα καύσιμα θα είχε δύο μεγάλα προβλήματα: το πρώτο θα είχε πολύ μεγάλη δημοσιονομική επίπτωση, καθώς δεν βάλαμε εμείς τους υψηλούς φόρους, τους παραλάβαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ιδιαίτερα από την περίοδο Τσίπρα».

Φυσικά και στα καύσιμα δεν υπάρχει αισχροκέρδεια και ότι το μόνο που βρίσκουν οι ελεγκτικές αρχές είναι «μικροπαραβάσεις στην πραγματικότητα»!

Κι όμως, σύμφωνα με την Eurostat, η Ελλάδα τον Δεκέμβριο, ως προς την ετήσια αύξηση των τιμών των τροφίμων, κατέγραψε νέα άνοδο κατά 15,4%. Η υποχώρηση του επίσημου εγχώριου πληθωρισμού που διαφημίζει η κυβέρνηση στην πράξη δε σημαίνει τίποτα για τα λαϊκά νοικοκυριά καθώς μεγάλες ανατιμήσεις συνεχίζουν να καταγράφουν τα τρόφιμα με τον κλαδικό δείκτη να κλείνει τον Δεκέμβριο στο 15,5%, υψηλότερα σε σχέση με τον Νοέμβριο. Μεγάλη αύξηση εμφανίζουν προϊόντα όπως ψωμί 18,1%, κρέατα 17,8%, γαλακτοκομικά 25,6% και λαχανικά 13,1%, ενώ σημαντικές ανατιμήσεις καταγράφονται επίσης στις μεταφορές (32,9% στα ταξί, 36,7 στα αεροπλάνα, 26,7% στα πλοία) και το φυσικό αέριο (50%).

Για όλα αυτά δε λένε τίποτα στην κυβέρνηση νομίζοντας ότι θα τη βγάλουν… καθαρή με τα ψίχουλα του market pass…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ