Στα “τέσσερα” όλοι στους Αμερικάνους! Καμία αντίδραση από κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τις διακηρύξεις του Μπάιντεν υπέρ της Τουρκίας

Απόλυτη σιωπή τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση επικράτησε χθες για το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας», σύμφωνα με το οποίο η έκθεση της Διεύθυνσης Ερευνών του Κογκρέσου για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις το 2023 αποτελεί πυρηνική, νομική και στρατιωτική βόμβα όχι μόνο στα θεμέλια της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, αλλά και της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ θέτει σε μέγιστο κίνδυνο την ύπαρξη του Ελληνισμού.

Και τούτο διότι, όπως ανέφερε το δημοσίευμα, η κυβέρνηση Μπάιντεν υιοθετεί πλήρως και προβάλλει εμφανώς όλες τις τουρκικές θέσεις, διεκδικήσεις και ισχυρισμούς σε βάρος της Ελλάδας, χωρίς να κρατά ούτε τα πολιτικά, νομικά και διπλωματικά προσχήματα ισορροπίας απέναντι στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων:

Η έκθεση αναφέρει ότι «το 1974 η Ελλάδα ενίσχυσε τη στρατιωτική παρουσία της σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου. Η Τουρκία άρχισε να αντιδρά για τη στρατιωτικοποίηση των νήσων, για τα 6-10 ν.μ. ελληνικού ΕΕΧ, για το FIR Αθηνών στο Αιγαίο. Τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη άρχισαν υπερπτήσεις στις διαφιλονικούμενες (disputed) περιοχές και μερικές φορές προκαλούνται από τα ελληνικά στρατιωτικά αεροσκάφη».

Με ψευδή στοιχεία η έκθεση του Κογκρέσου υποστηρίζει τις παράνομες επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, ενώ σκόπιμα αποκρύπτει τα πραγματικά στοιχεία, που καθιστούν την Τουρκία παράνομη στο σύνολο της διεθνούς νομιμότητας. Πράγματι, η Ελλάδα έθεσε σε ετοιμότητα τις στρατιωτικές δυνάμεις Λήμνου και Λέσβου λόγω της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και τον Μάιο του 1975 ενίσχυσε τις στρατιωτικές δυνάμεις, χωρίς να ξεπερνά ή να παραβιάζει τους περιορισμούς της Συνθήκης της Λωζάννης (γεγονός που αποκρύπτει η έκθεση για να υποστηρίξει τις παράνομες βλέψεις και θέσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας).

Η έκθεση χαρακτηρίζει ελληνικά νησιά του Αιγαίου όχι ελληνικά, αλλά διαφιλονικούμενα (disputed), με στόχο να εξαπατήσει το Κογκρέσο και τον Μενέντεζ ώστε να εγκρίνει τα F-16 στην Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι οι σημερινές τουρκικές υπερπτήσεις δεν παραβιάζουν ελληνική κυριαρχία στα νησιά, διότι αυτά δεν είναι ελληνικά, αλλά διαφιλονικούμενα.

Παράλληλα υποστηρίζει η έκθεση ότι οι τουρκικές ενέργειες στο Αιγαίο είναι νόμιμες λόγω της ελληνικής παρανομίας των 6-10 ν.μ. ελληνικού ΕΕΧ και λόγω του FIR Αθηνών, για το οποίο η Αθήνα παράνομα απαιτεί σχέδια πτήσης. Ομως, αποκρύπτει και δεν αναγράφει ότι έως το 1974 η Τουρκία αποδεχόταν πλήρως την ελληνικότητα των νήσων χωρίς καμιά διαφιλονικία (dispute), εφάρμοζε τα σχέδια πτήσης και σεβόταν τα 10 ν.μ.

Στην έκθεση αναγράφεται ότι από τη δεκαετία του ’70 υπάρχει disputed (διαφιλονικία), δηλαδή διεκδίκηση από Τουρκία και Ελλάδα της κυριαρχίας των νήσων του Αιγαίου και της Μεσογείου, καθώς επίσης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων αμφοτέρων. Η αναφορά αυτή είναι ελεεινή και ψευδής, διότι η Ελλάδα δεν διεκδικεί την κυριαρχία των νήσων, διότι την έχει αποκτήσει με τις Συνθήκες Λωζάννης – Παρισίων, και όχι μόνον, ενώ ειδικά τη Λήμνο την έχει αποκτήσει με ελληνικό αίμα.

Απάντηση