Ο άνθρωπος είναι αλήτης! Άφησε τους ασθενείς να πεθαίνουν στα ράντζα για να φέρει ιδιωτικές κλινικές δήθεν για να τους σώσει!Υπέγραψε με κλινικάρχες ο Θανάσης Πλεύρης συμφωνίες σε τρία νοσοκομεία!

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αντί να αναβαθμίσει την Δημόσια Υγεία τη στιγμή που η εικόνα των περσότερών νοσοκομείων στη χώρα είναι τουλάχιστον τραγική με τα ράντζα να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, προχωράει απτόητος στο σχέδιο του για την είσοδο των ιδιωτών στο ΕΣΥ.

Σε συνέντευξη του ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι συνάπτει συμφωνία με δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να υπάρχει συνεργασία με τρία μεγάλα νοσοκομεία (το Γ. Γεννηματάς, το Λαϊκό και το Αττικόν) τα οποία έχουν πλημμυρίσει με ράντζα στους διαδρόμους και ασθενείς που δεν λαμβάνουν τη απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Σύμφωνα με τον Πλεύρη, οι ιδιωτικές κλινικές θα δεσμεύσουν συνολικά 60 κρεβάτια ώστε έπειτα από κάθε εφημερία στο ΕΣΥ να υποδέχονται ασθενείς από τα τρία δημόσια νοσοκομεία που θα έχουν ράντζα. Μάλιστα, οι ασθενείς θα διακομίζονται αφού τελειώσει η εφημερία!Όπως ανακοίνωσε, οι ιδιωτικές κλινικές θα πληρώνονται μέσω ΕΟΠΥΥ με βάση τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια χωρίς υποχρεωτικές εκπτώσεις και οι ασθενείς δεν θα χρεώνονται.

Επιπλέον, ο Πλεύρης ανέφερε ότι η συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές θα επεκταθεί στο μέλλον.

Απάντηση