Η Wall Street Journal βγάζει στη φόρα την απάτη: “Σας ξεγέλασαν με τα εμβ-όλια”

Η Wall Street Journal με τη δημοσιογράφο Allysia Finley, εκτόξευσε πυρά κατά των κατασκευαστών εμβο-λίων για την “παραπλανητική” καμπάνια τους περί των ενισχυτικών δόσεων εμβ-ολίου κατά της Co-vid.

Η εφημερίδα επικρίνει επίσης αρκετούς ομοσπονδιακούς φορείς των ΗΠΑ ότι έκαναν «το άνευ προηγουμένου βήμα να διατάξουν τους κατασκευαστές εμβο-λίων να τα παράγουν και να τα προτείνουν χωρίς να υπάρχουν σαφή δεδομένα για την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητά τους».

«Μπορεί να έχετε ακούσει μια ραδιοφωνική διαφήμιση που προειδοποιεί ότι αν είχατε Covi-d, θα μπορούσατε να τον ξανακολλήσετε και να αντιμετωπίσετε ακόμη χειρότερα συμπτώματα. Το μήνυμα, που χρηματοδοτείται από το Τμήμα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, υποστηρίζει ότι τα ενημερωμένα δισθενή εμβ-όλια θα βελτιώσουν την προστασία σας. Αυτή είναι παραπλανητική διαφήμιση» γράφει η WSJ.

Οι λήψεις mRNA Covid θα μπορούσαν απλώς να «προσαρμοστούν» για να στοχεύουν νέες παραλλαγές – σε αυτήν την περίπτωση, τα εμβ-όλια υποστηρίζεται ότι παρέχουν προστασία έναντι των παραλλαγών BA.4 και BA.5 Omicron, μαζί με το αρχικό στέλεχος από την Wuhan. Θα ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρο να αποκαλούμε αυτές τις διαφημίσεις ως «ευσεβή πόθο» που δεν έχουν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Όπως γράφει η Finley, έχουν προκύψει τρία επιστημονικά προβλήματα. Ο ιός μεταλλάσσεται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι μπορούν να ενημερωθούν τα εμβ-όλια.

Τα εμβ-όλια έχουν «καλωδιώσει» το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να ανταποκρίνεται στο αρχικό στέλεχος της Γουχάν, «έτσι παράγουμε λιγότερα αντισώματα που εξουδετερώνουν τις παραλλαγές που στοχεύουν τα ενημερωμένα εμβ-όλια».

Η προστασία των αντισωμάτων μειώνεται μετά από λίγους μήνες .

Η Finley ανέφερε και σχετικές αποδείξεις…

Δύο μελέτες στο New England Journal of Medicine αυτόν τον μήνα έδειξαν ότι οι ενισχυτικές δόσεις αυξάνουν τα εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι των παραλλαγών BA.4 και BA.5, αλλά όχι σημαντικά περισσότερο από τα αρχικά εμβ-όλια.

Απάντηση