Ενώ αρπάζουν τα λεφτά του ελληνικού λαού με τους φουσκωμένους λογαριασμούς πατώντας στο παραμύθι της Ουκρανίας πάνε να κόψουν το ρεύμα σε συνταξιούχο που υποστηρίζεται από συσκευή οξυγόνου

Την οργή της οικογένειας συνταξιούχου μηχανικού του Βόλου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και υποστηρίζεται από συσκευή οξυγόνου, προκάλεσε η απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει στη διακοπή ρευματοδότησης του ακινήτου όπου διαμένει, επειδή δεν εμφανιζόταν στο σύστημα η πληρωμή ενός λογαριασμού ύψους 200 ευρώ. Το συνεργείο πήγε σήμερα για να κόψει το ρεύμα και η σύζυγος του μηχανικού κάλεσε την αστυνομία, φωνάζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύσει η ζωή ενός ανθρώπου για λίγα ευρώ.

Πρόκειται για 5όροφη οικοδομή στο κέντρο του Βόλου, όπου στεγάζονται διαμερίσματα και γραφεία της οικογένειας του γνωστού μηχανικού, Όπως έγινε γνωστό, υπήρχε ξεχασμένος λογαριασμός για την κατανάλωση κοινόχρηστου ρεύματος ύψους 200 ευρώ, ο οποίος πληρώθηκε στις 5 Ιανουαρίου. Ωστόσο, η πληρωμή δεν είχε εμφανιστεί στο σύστημα και σήμερα υπάλληλος του εργολάβου που έχει αναλάβει τις διακοπές ηλεκτροδότησης εκ μέρους της ΔΕΗ, πήγε στην πολυκατοικία για να κόψει το ρεύμα.

Η σύζυγος του ιδιοκτήτη αντέδρασε έντονα, καθώς ο συνταξιούχος μηχανικός πάσχει από στεφανιαία νόσο και ζει με οξυγόνο, ενώ επιπλέον αντιμετωπίζει συμπτώματα long covid και ΧΑΠ. Η γυναίκα φοβήθηκε ότι θα κινδυνεύσει η ζωή του συζύγου της και απαίτησε από τον υπάλληλο να μην προχωρήσει στη διακοπή της ρευματοδότησης, Μάλιστα, πήρε τηλέφωνο στο 100 ζητώντας την επέμβαση της αστυνομίας. Όπως έλεγε, είναι αδιανόητο να τεθεί σε κίνδυνο η ευάλωτη υγείας ενός ανθρώπου για 50, 100 ή 200 ευρώ.

Επίσης, φώναζε ότι δεν είναι δυνατόν να αφήσουν χωρίς ρεύμα τον άνθρωπο που κατασκεύασε το κτίριο της ΔΕΗ στον Βόλο, το 1970. Τελικά, διαπιστώθηκε ότι είχε πληρωθεί ο λογαριασμός και ο υπάλληλος του εργολάβου αποχώρησε από το ακίνητο χωρίς να προχωρήσει στη διακοπή.

Απάντηση