Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που θέλει να αποκλείσει το κόμμα του Κασιδιάρη ο μαφιόζος Μητσοτάκης να κατέβει στις εκλογές

Εν μέσω διιστάμενων εισηγήσεων και έντονης φημολογίας για τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο Κ. Μητσοτάκης δεν παύει να έχει ως προτεραιότητα το πώς θα μπορέσει να «κλέψει» με κάθε τρόπο ψήφους που θα τον βοηθήσουν, όπως εξακολουθεί να πιστεύει, να διατηρήσει στις κάλπες την πρωτιά και όχι μόνο. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την κλιμάκωση της «παροχολογίας» μέσω της διανομής πάσης φύσεως επιδομάτων ή με την επικοινωνιακή πλύση εγκεφάλου, αλλά ακόμη και με τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζεται να ψηφιστεί αυτή την εβδομάδα για το κόμμα Κασιδιάρη.

Oσο κι αν ακούγεται παράταιρο, η απαγόρευση σε κόμματα ή πρόσωπα που συνδέονται, όπως λέει η κυβέρνηση, με «εγκληματικές οργανώσεις» μπορεί να καλύπτει το ευγενές πολιτικό πρόσχημα που απαιτείται για την περίσταση, αλλά πρόκειται περισσότερο για ένα περιτύλιγμα προκειμένου να καλυφθούν οι εκλογικοί στόχοι της Ν.Δ. Μάλιστα, η μεγάλη εικόνα επεκτείνεται κι άλλο, καθώς κάθε ψήφος που, ευρύτερα, μένει «εκτός Βουλής» θα ενισχύει το σταγονόμετρο για την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος, που ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι θα είναι η Ν.Δ.

Δηλαδή ο τύπος έχει ως μοναδικό στόχο όχι την διακυβέρνηση της χώρας αλλά πως θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές αλλά και την αυτοδυναμία. Δεν διστάζει με τις μαφιόζικες μεθόδους που μας έχει συνηθίσει, να φιμώνει ένα μέρος του ελληνικού λαού για την δική του “καρέκλα”.

Το εκλογικό σύστημα αποτελεί τον έναν άξονα στον οποίο στηρίζεται, από «τεχνικής» πλευράς, η ύστατη ελπίδα του πρωθυπουργού να διατηρηθεί στην εξουσία. Οι άλλοι δύο έχουν να κάνουν αφενός μεν με τη διοχέτευση της δυσαρέσκειας και της οργής στην αποχή αντί της αρνητικού ψήφου και αφετέρου με την αποθάρρυνση των νεότερων ηλικιών να προσέλθουν στις κάλπες, λόγω καλοκαιρινής περιόδου, διακοπών κ.λπ., καθώς αυτές είναι που «μαυρίζουν» περισσότερο τη Ν.Δ.

«Αφήνοντας» υποχρεωτικά εκτός Βουλής το κόμμα Κασιδιάρη, το οποίο κατά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις πιάνει το όριο εισόδου 3%, ο κ. Μητσοτάκης αυτό που πρωτίστως επιδιώκει είναι να διασκορπιστούν οι ψήφοι του προς διάφορες μικρότερες κατευθύνσεις, οι οποίες όχι μόνο δεν αποτελούν πραγματική απειλή για τη Ν.Δ., αλλά εν τέλει τη διευκολύνουν.

Ηδη ο κ. Μητσοτάκης, με την πεποίθηση ότι έστω και με δυσκολία θα είναι πρώτος, ποντάρει στην πόλωση προκειμένου να συσπειρώσει το εκλογικό του ακροατήριο για τον δεύτερο γύρο. Ταυτόχρονα η διασπορά των ψήφων, είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά, τον βοηθά στον βαθμό που τα κόμματα αυτά δεν πιάνουν το 3%, ενώ με την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη εκτιμάται ότι ένα μεγάλο μέρος των ψήφων του, αν όχι το σύνολο, είτε καλύπτει το όριο εισόδου σήμερα είτε όχι, δεν θα κατευθυνθεί συγκροτημένα προς κάποια άλλη δύναμη, αλλά θα «απλωθεί» κατά τρόπο αντισυστημικό, που δεν θα συνιστά όμως εν τοις πράγμασι κίνδυνο για τη Ν.Δ. την ώρα του εκλογικού λογαριασμού και της κατανομής των εδρών.

Απάντηση