Απεγνωσμένες προσπάθειες του “ματάκια” Μητσοτάκη να εμποδίσει τον Χρήστο Ράμμο να φέρει στη Βουλή τις υποκλοπές! Ξεφτίλα δίχως πάτο για τον καταστροφέα της Ελλάδας!

Απεγνωσμένες προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου για μπλόκο στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο

Οι δύο επιστολές του προέδρου της ΑΔΑΕ στη Βουλή λειτούργησαν σαν τον αφέτη που έδωσε το έναυσμα για τον προσωπικό γολγοθά του εθνικού ωτακουστή. Σε αυτό τον μοναχικό δρόμο ο πρωθυπουργός τραβάει την ανηφόρα του αυτοεξευτελισμού, νομίζοντας ότι θα καθυστερήσει την ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας για την επαλήθευση των παρακολουθήσεων υψηλά ιστάμενων θεσμικών προσώπων από το επιτελικό παρακράτος. Πλανάται ότι με πολιτικά τεχνάσματα και αντιπερισπασμούς θα κάνει την κοινή γνώμη να αλληθωρίσει τη στιγμή που ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι.

Εν προκειμένω, η λαϊκή ρήση για το καλό παλικάρι που ξέρει κι άλλο μονοπάτι αντανακλάται στο πρόσωπο του Χρήστου Ράμμου και στην ευχέρεια κινήσεων που προσφέρει το πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη λειτουργία της ΕΥΠ. Σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022, ο οποίος συντάχθηκε άρον άρον από τον Γιώργο Γεραπετρίτη και κατατέθηκε στη Βουλή από τον «θαρραλέο» Κώστα Τσιάρα προκειμένου να θαφτεί το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης». Κατά τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, έγκριτο νομικό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρη Καστανίδη, η διάταξη που ψήφισε μόνη της η συμπολίτευση αναγνωρίζει στον Χρ. Ράμμο το δικαίωμα να ενημερώσει «γραπτώς ή προφορικώς» και «ανά πάσα στιγμή» τα προαναφερθέντα θεσμικά πρόσωπα.

Ως εκ τούτου, εάν η κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίσει να παριστάνει τη στρουθοκάμηλο αρνούμενη να καλέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής, υπάρχουν διάφοροι τρόποι ώστε ο κ. Ράμμος να επιλέξει να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά του. Λόγου χάρη, θα μπορούσε να αποστείλει στους πολιτικούς αρχηγούς αίτημα ενημέρωσής τους. Και τότε δεν θα προκαλούσε εντύπωση εάν όλοι ανταποκρίνονταν θετικά πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την άλλη, θα μπορούσαν και οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί να ζητήσουν σχετική ενημέρωση. Πόσο μάλλον ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει καταθέσει σχετικό αίτημα. Διόλου τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε tweet που ανήρτησε το απόγευμα της Παρασκευής σημείωσε τα εξής: «Στη νέα επιστολή του ο κ. Ράμμος ξεκαθαρίζει:

Υποχρεούται να ενημερώσει Βουλή – αρχηγούς, ακόμη και με τον νόμο της ΝΔ.

Οι εκθέσεις των ελέγχων έχουν ήδη εγκριθεί από ολομέλεια ΑΔΑΕ. Αρα ανούσια η προσπάθεια της ΝΔ. Είτε τον καλέσουν είτε όχι, το παρακράτος θα αποκαλυφθεί».

Στην πρώτη ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από τότε που η πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων άρχισε να απασχολεί την επικαιρότητα –κι αυτό επειδή η καταγγελία του ΚΚΕ αφορούσε την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ– οι άτσαλοι και σπασμωδικοί χειρισμοί των βουλευτών της πλειοψηφίας και δη του προέδρου της εν λόγω επιτροπής Αθανάσιου Μπούρα αποτύπωσαν το άγχος που επικράτησε στο Μέγαρο Μαξίμου εξαιτίας της πρώτης επιστολής Ράμμου. Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κατρούγκαλος αντιπαρήλθε το γεγονός ότι η επιστολή δεν κοινοποιήθηκε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης και ζήτησε από τον Αθ. Μπούρα να διευκρινίσει πότε προτίθεται να καλέσει τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ στην επιτροπή.

Αρχικά ο Αθ. Μπούρας ισχυρίστηκε ότι έλαβε μεν την επιστολή στις 17 Ιανουαρίου, αλλά δεν τη διάβασε διότι γιόρταζε στις 18 Ιανουαρίου!

«Ο κ. Ράμμος κατέθεσε 17.1.2023, δηλαδή προχθές το βράδυ, και την οποία εγώ ούτε καν πρόλαβα και την είδα –όπως καταλαβαίνετε– χθες λόγω της ιδιαίτερης ημέρας για την ονομαστική μου εορτή» είπε επί λέξει ο πρόεδρος της επιτροπής και συνέχισε διαβάζοντας στο σώμα την επιστολή. Αφού τελείωσε την ανάγνωση άρχισε να ψελλίζει χειρότερες δικαιολογίες από την ονομαστική του εορτή με τη… fake γουρουνοπούλα.

Ειδικότερα, ο Αθ. Μπούρας παρίστανε ότι αδυνατούσε να αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ τού ζητούσε να ενημερώσει μέσω «απόρρητης συνεδρίασης» την επιτροπή. «Δεν ξέρω αν πρέπει ο κ. Ράμμος να καθορίζει το απόρρητον ή όχι» σχολίασε, ενώ στη διευκρίνιση του Νίκου Βούτση πως ο πρόεδρος της αρχής ζητά κλειστή συνεδρίαση «λόγω ΕΥΠ» αντέτεινε: «Πρέπει να εξηγήσει (σ.σ.: ο Χρ. Ράμμος) γιατί να είναι απόρρητη». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον πρόεδρο της επιτροπής που συνεδρίαζε κεκλεισμένων των θυρών κάθε φορά που η αντιπολίτευση δρομολογούσε την κλήση πρωταγωνιστών του σκανδάλου, με τον Αθ. Μπούρα να υπερψηφίζει τον απόρρητο χαρακτήρα της συνεδρίασης ακόμη και για το Predator, το οποίο –κατά τον πρωθυπουργό– δεν έχει καμία σχέση με την ΕΥΠ.

Επειτα ο Αθ. Μπούρας εξέφρασε έναν ακόμη πιο ασταθή ισχυρισμό. Συγκεκριμένα, περιέγραψε ως αόριστη την επιστολή του κ. Ράμμου λέγοντας: «Θα πρέπει να γίνει συγκεκριμένος (σ.σ.: ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ), όχι “επί θεμάτων δημοσίου ενδιαφέροντος”». Τελικά ο πρόεδρος της επιτροπής απέρριψε το αίτημα Ράμμου χωρίς καν να το θέσει σε ψηφοφορία, όπως του ζητούσαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οταν ο πρόεδρος της επιτροπής επισκέφτηκε τα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών για να εκφράσει τον πόνο του για την παραποίηση της ανάρτησής του σχετικά με το κάλεσμα που απηύθυνε σε ξενοδοχείο της Ελευσίνας για την ονομαστική του εορτή τον ρωτήσαμε τι φοβάται η πλειοψηφία και δεν καλεί τον κ. Ράμμο. Επανέλαβε τη δικαιολογία περί γενικόλογης διατύπωσης, με αποτέλεσμα να επανέλθουμε. «Για τι πιστεύετε ότι θέλει να σας ενημερώσει ο κ. Ράμμος; Για το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός ή για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ;» ήταν τα ερωτήματα που του θέσαμε, με τον Αθ. Μπούρα να αδυνατεί να δώσει πειστική απάντηση!!!

Απάντηση