Έστειλαν εκατομμύρια κόσμο στον τάφο: Το CDC και το FDA ενώ γνώριζαν τη σύνδεση του εμβ-ολίου με τα εγκεφαλικά συνέχιζαν να λένε “εμβολι-αστείτε άφοβα”

Σοκ προκάλεσε η ανακοίνωση από τις υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ ότι το επικαιροποιημένο εμβόλ-ιο της Pfizer κατά του κωρο-νοϊού μπορεί να συνδέεται με εγκεφαλικά επεισόδια στους ενηλίκους.

Η είδηση προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία, καθώς μέχρι τώρα το επίσημο αφήγημα είναι πως τα εμβό-λια mRNA και συγκεκριμένα της Pfizer είναι ασφαλή.

Η αποκάλυψη έγινε από το CDC, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, και τον FDA, που είναι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής.

Γνωστοποίησαν ότι μία βάση δεδομένων εμβολ-ίων του CDC αποκάλυψε ένα πιθανό ζήτημα ασφάλειας, στο οποίο άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών είχαν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο για 21 ημέρες μετά τη λήψη του «δισθενούς» εμβολ-ίου της Pfizer.

Το επικαιροποιημένο εμβό-λιο λέγεται «δισθενές» επειδή πλέον στοχεύει παράλληλα τόσο την αρχική μορφή του ιού όσο και την παραλλαγή Ομικρον. Η βάση δεδομένων που σήμανε τον συναγερμό ήταν το σύστημα επιτήρησης σε πραγματικό χρόνο του CDC, το Vaccine Safety Datalink.

Η είδηση, την οποία μετέδωσε και το Reuters, δημιουργούσε περισσότερες απορίες απ’ όσες έλυνε, αφού το μήνυμα του CDC ήταν ότι υπάρχει μεν πιθανό «ζήτημα ασφαλείας» με το επικαιροποιημένο εμβ-όλιο της Pfizer, αλλά «συνεχίστε να εμβολιάζεστε».

Το CDC και ο FDA δήλωσαν: «Αν και το σύνολο των δεδομένων υποδηλώνει επί του παρόντος ότι είναι πολύ απίθανο το σήμα να αντιπροσωπεύει πραγματικό κλινικό κίνδυνο, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να μοιραστούμε αυτές τις πληροφορίες με το κοινό, όπως κάναμε στο παρελθόν, όταν κάποιο από τα συστήματα ασφαλείας μας ανιχνεύει ένα σήμα». Προσθέτοντας ότι συνεχίζουν να συνιστούν το εμ-βόλιο.

Απάντηση