Ένας πρωθυπουργός που τελειώνει και καταφεύγει σε ψέματα και αστειότητες ακόμα και σε άτομα της δικής του παράταξης


Πέρυσι τον Φεβρουάριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριζε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με «καταπληκτική ποιότητα ζωής», προκαλώντας το γέλιο, καθώς οι πολίτες επωμίζονται συνεχώς όλο και περισσότερα οικονομικά βάρη στις πλάτες τους και η ζωή τους μόνο ποιοτική δεν είναι.

Η ανυπαρξία της Κυβέρνησης σε όλους τους τομείς, με οικονομική «κορωνίδα» την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, για την οποία το μόνο που έχει να αντιπαρατάξει το Μαξίμου είναι τα επιδόματα-ψίχουλα και τα κουπόνια-χαρτζιλίκι , διαστρεβλώνεται σε τρομερή επιτυχία, για την οποία μάλιστα ζητά και επανεκλογή.

Μιλώντας απόψε σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σχετικά ότι «το μεγάλο στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι καλύτεροι μισθοί σε μια καλύτερη καθημερινότητα»!

Ανέφερε δηλαδή τους μισθούς που εκμηδένισε ουσιαστικά η κυβέρνησή του με τη μη αντιμετώπιση των ανατιμήσεων και την καθημερινότητα που τσάκισε με την αδιαφορία, ως… μεγάλο στοίχημα!

Μάλιστα, δεν απέφυγε και αυτή τη φορά να περάσει τα όρια της γελοιότητας εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας τα εξής:

«Αυτή είναι, αγαπητέ Ορφέα, φίλες και φίλοι, η απάντηση η δική σας σε κάποιους που αντί για λύσεις προτιμούν σποτάκια με «how to», χωρίς όμως να έχουν το «know-how». Και μάλιστα με πρωταγωνιστή έναν αρχηγό που θέλει να φανεί «trendy» αλλά κινδυνεύει να καταλήξει, όπως θα έλεγαν τα παιδιά μου, «cringy».

Ποιας χώρας νομίζει πως είναι Πρωθυπουργός ο κ.Μητσοτάκης;

Τι είπε ακόμα ο Πρωθυπουργός

Mέσα σε 42 μήνες η Ελλάδα έγινε ισχυρότερη γεωπολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, θωρακίζοντας την άμυνά της, περνώντας από την καθήλωση στην ανάπτυξη, στηρίζοντας το εισόδημα, προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε στην εκδήλωση «European Youth Day» που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ.

Ο πρωθυπουργός προσέθεσε απευθυνόμενος στους νεολαίους, ότι αν μέχρι τώρα έγιναν πολλά, μένουν να γίνουν πολλά περισσότερα, ειδικά για τη νέα γενιά, και ζήτησε την στήριξη τους.

«Γι’ αυτό και σε αυτή τη νέα προσπάθεια σας χρειάζομαι, σας θέλω δίπλα μου, να ταξιδέψουμε παντού το μήνυμα ότι όπως χθες λέγαμε το είπαμε και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι το κάναμε, έτσι και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ό,τι λέμε κι ό,τι θα πούμε για τη δεύτερη τετραετία θα το κάνουμε. Ακριβώς γιατί έχουμε πια αυτήν την αξιοπιστία, κατοχυρωμένη πιστεύω και σε συμπολίτες μας που μπορεί ακόμα να μας αντιμετωπίζουν με κάποια σχετική καχυποψία» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να ρισκάρουμε περιπέτειες ακυβερνησίας» και χαρακτήρισε «παγίδα» την απλή αναλογική που όπως είπε «πρέπει να μετατραπεί σε εφαλτήριο νίκης, ώστε από νάρκη, για μία δεύτερη φορά στη συμφορά, να γίνει ισχυρή εντολή για δεύτερη εντολή στην προκοπή».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε συνοπτικά στο κυβερνητικό έργο σχετικά με την αύξηση των θέσεων απασχόλησης των νέων, και του βασικού μισθού, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη επιμόρφωσης όλων στα νέα ψηφιακά εργαλεία που διαμορφώνουν την σημερινή πραγματικότητα, και επισήμανε ότι «ο ψηφιακός αναθεωρητισμός δεν πρέπει να αποτελέσει μια καινούργια διαχωριστική γραμμή μεταξύ αυτών που έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία και αυτών που αισθάνονται την τεχνολογία ως απειλή».

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανεργία των νέων την οποία χαρακτήρισε υψηλή που, όμως, καταγράφει μια σημαντική υποχώρηση αφού -όπως είπε- στις ηλικίες από τα 17 έως τα 29 έτη μειώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια κατά 17%, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη. Προσέθεσε ότι προέχει η δημιουργία θέσεων εργασίας και για να υπάρξουν αυτές οι θέσεις πρέπει να έχουμε πολλές επενδύσεις οι οποίες γίνονται στη χώρα μας, «αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι και η γενιά σας έχει την κατάρτιση, τα εφόδια, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εργοδοτών μας. Γι’ αυτό και θα εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ενεργές πολιτικές απασχόλησης».

Ο κ.Μητσοτάκης απέδωσε πολύ μεγάλη σημασία στο «Πρώτο Ένσημο» και είπε ότι «χρειαζόμαστε κίνητρα πρόσληψης του νέου για την πρώτη του εργασία, για να αρχίζει να χτίζει το βιογραφικό του».

One thought on “Ένας πρωθυπουργός που τελειώνει και καταφεύγει σε ψέματα και αστειότητες ακόμα και σε άτομα της δικής του παράταξης

 1. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ
  https://twitter.com/pdimitra2022/status/1617736981404057607?cxt=HHwWjoDQydTNrfMsAAAA
  ======
  Γραφείο στην Αθήνα από την Endeavor Global
  Το διοικητικό συμβούλιο της Endeavor Greece απαρτίζεται από κορυφαίους εκπροσώπους της εγχώριας επιχειρηματικής κοινότητας. Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο Μιχάλης Δ. Χανδρής, πρόεδρος του Chandris Group, ενώ η αντιπρόεδρος Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι η ιδρύτρια της Endeavor Greece.
  ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΛΛΗΝΑΚΟ??????????

  20.09.2012
  https://www.kathimerini.gr/economy/local/468634/grafeio-stin-athina-apo-tin-endeavor-global/

Απάντηση