Όλα στην φόρα από το Politiko: “Αυτές είναι οι παρενέργειες των εμβ-ολίων”

Δισεκατομμύρια δόσεις των εμβολίων έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως. Ομως σπάνιες σχετικά αλλά σοβαρότατες παρενέργειες έχουν προκύψει από την έναρξη του εμβολιασμού. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι στους οποίους έτυχαν αντιμετωπίστηκαν πρακτικά ως «αναλώσιμοι». Οπως συνόψισε το «Politico»:

1. Τα επίσημα δεδομένα καταγράφουν περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας συνήθως μετά τη δεύτερη δόση με εμβόλιο mRNA, με τα περισσότερα να εμφανίζονται σε άνδρες μεταξύ 12 και 39 ετών. Παρόμοια ακριβώς περιστατικά μπορούν να εμφανιστούν και έπειτα από νόσηση με κορονοϊό. Η μονότονη επωδός των FDA και CDC είναι ότι «τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων του καρδιακού προβλήματος έπειτα από τον εμβολιασμό».

2. Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson διαπιστώθηκε πως είχε σχέση με σοβαρή παρενέργεια στην πήξη του αίματος. Αργότερα έγινε γνωστό ότι το 15% των περιπτώσεων θρομβώσεων και συνδρόμου θρομβοπενίας που προκαλούσε ήταν θανατηφόρες, με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων σε νέες γυναίκες ηλικίας 30-49 ετών.

3. Με πρόκληση θρομβώσεων σχετίστηκε τελικά και το εμβόλιο της AstraZeneca. Προτού, όμως, πρακτικά αποσυρθεί το συγκεκριμένο κι ενώ ήδη σημειώνονταν θρομβώσεις, γιατροί και αξιωματούχοι κρατών (όπως και στην Ελλάδα) διακήρυτταν ότι «το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορα διαθέσιμο εμβόλιο».

Απάντηση