Υπάρχει ελπίδα! Χιλιάδες Αμερικανοί διαδήλωσαν κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση

Χιλιάδες αντίπαλοι του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση πραγματοποίησαν χθες Παρασκευή πορεία στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο της 50ης «Πορείας για τη Ζωή», σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο για το κίνημα το οποίο επί χρόνια είχε ως στόχο την ανατροπή της απόφασης Ρόου εναντίον Ουέιντ του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, βάσει της οποίας προστατευόταν σε ομοσπονδιακό επίπεδο η άμβλωση.

Με την ακύρωση της απόφασης αυτής τον Ιούνιο, οι επικεφαλής και τα μέλη του κινήματος «Πορεία για τη Ζωή» γιόρτασαν χθες τη νίκη τους. Ωστόσο εξακολουθούν να πιέζουν προκειμένου να θεσπιστούν πιο αυστηροί περιορισμοί στην άμβλωση σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο, ενώ προσεύχονται για να αλλάξουν «τις καρδιές και τα μυαλά» των Αμερικανών που στηρίζουν το δικαίωμα αυτό.

«Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη», δήλωσε η Τζιν Μανσίνι πρόεδρος της «Πορείας για τη Ζωή» απευθυνόμενη στο πλήθος που έμοιαζε να είναι λιγότερο σε σχέση με πέρυσι. «Θα συνεχίσουμε τις πορείες μέχρις ότου η άμβλωση να είναι κάτι αδιανόητο», πρόσθεσε.

One thought on “Υπάρχει ελπίδα! Χιλιάδες Αμερικανοί διαδήλωσαν κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση

Απάντηση