Στο «κόκκινο» βρίσκονται αυτή την περίοδο τα νοσοκομεία καθώς συνυπάρχουν ο κορωνοϊός, η γρίπη καθώς και άλλες λοιμώξεις.

Σύμφωνα με το OPEN «ασφυκτική» ήταν η εικόνα την Παρασκευή στο «Λαϊκό» νοσοκομείο. Τα κύρια χαρακτηριστικά ήταν οι πολύωρες αναμονές και τα ράντζα που είχαν «κατακλύσει» τους διαδρόμους αλλά και στα δωμάτια.

Όπως καταγγέλλουν συγγενείς ασθενών, οι δικοί τους άνθρωποι νοσηλεύονται μέσα σε δωμάτια πάνω σε φορεία.

«Υπάρχουν ράντζα απέξω, βάζουν και φορεία μέσα στα δωμάτια που είναι τρίκλινα, βάζουν και τέταρτο φορείο»,καταγγέλουν οι πολίτες.

Παράλληλα, οι υποδομές είναι πολύ φτωχές καθώς όπως αναφέρουν οι αγανακτισμένοι πολίτες «δεν υπήρχε ούτε σεντόνι»!

Φουλ πληρότητα έχει και το «Αττικόν» νοσοκομείο καθώς έχει καλυφθεί το 100%. Τα ράντζα μπορεί να μην φτάνουν τα 120 όπως στην προηγούμενη εφημερία, ωστόσο, αρκετά ράντζα συνεχίζουν να παραμένουν.

Αναφορά στην πίεση που δέχεται το ΕΣΥ από την συνύπαρξη της γρίπης με τον κορωνοϊό και στην τραγική κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει τα νοσοκομεία της χώρας, ειδικά στις εφημερίες, έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Ενδεικτική ήταν η κατάσταση που επικράτησε σε τρεις εφημερίες του Σισμανόγλειου. Συγκεκριμένα, στις 9/1, 13/1 και 17/1, οι άνθρωποι περίμεναν στα ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών) ατελείωτες ώρες προκειμένου να εξεταστούν και να νοσηλευτούν. Ως εκ τούτου, η ΕΙΝΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση γνωστοποιώντας την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου.

«Υπήρχαν πολλά περιστατικά, που ενώ είχε τελειώσει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ