Δεν έχουν το Θεό τους! Απευθείας ανάθεση και στις κάμερες που θα προμηθευτεί η αστυνομία για τις περιπολίες!

Σε διάψευση των πληροφοριών για απευθείας ανάθεση στον διαγωνισμό προμήθειας καμερών στην ΕΛ.ΑΣ προχώρησε η Ελληνική αστυνομία.

Τις πληροφορίες έφερε στο φως η ιστοσελίδα mononews.gr, τονίζοντας ότι πολλαπλά ερωτήματα προκύπτουν πλέον για την σκοπιμότητα της κίνησης να προσκληθεί μόνο μια εταιρεία, η Vodafone, σε διαγωνισμό της Ελληνικής Αστυνομίας συνολικής αξίας 7,5 εκατ. ευρώ.Η υπόθεση αφορά την προμήθεια από την Ελληνική Αστυνομία μικρών φορητών καμερών επιτήρησης για τους αστυνομικούς στις περιπολίες τους.

Αναφέρεται ότι από το 2019, που το ελληνικό Δημόσιο δέσμευσε κονδύλια για το διαγωνισμό των καμερών επιτήρησης της ΕΛ.ΑΣ. έχουν γίνει δυο δημόσιες διαβουλεύσεις το 2021 και το 2020 πραγματοποιήθηκε επίσημο πληρωμένο πιλοτικό έργο. Από το 2019, αναφέρει, πολλές εταιρίες παρείχαν εξοπλισμό για αξιολόγηση, έκαναν πιλοτικές δοκιμές, συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις και μετέφεραν τεχνογνωσία στις επιτροπές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τελικά, αναφέρει, προσκλήθηκε μόνο μια εταιρεία, η οποία δεν είχε εμφανιστεί σε καμία προηγούμενη διαδικασία στη διαβούλευση.

Απάντηση