Παρατηρώντας ποσταρίσματα στα κοινωνικά δίκτυα καθώς και σε δημοσιογραφικές σελίδες της Καρδίτσας βλέπουμε ανθρώπους να ωρύονται και να σκίζουν τα ιμάτιά τους γιατί δεν υπήρχε απινιδωτής στο γήπεδο του Μαυρομματιου στο οποίο χάθηκε άδικα ένα νέο παιδί.

Φωνάζουν βγαίνουν σε εκπομπές μεγάλων καναλιών και λένε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια…

“Εμείς τα λέγαμε είχαμε κάνει καταγγελίες είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου δεν υπάρχει οργάνωση στα γήπεδα της Καρδίτσας φταίει η πολιτεία φταίει η ΕΠΣ Καρδίτσας”.

Φταίνε τέλος πάντων όλοι εκτός από τους ίδιους οι οποίοι δηλώνουν πρόθυμοι με οποιοδήποτε τρόπο να συνεισφέρουν ώστε να μαζευτούν απινιδωτές τους οποίους θα χειρίζονται κατάλληλα άτομα σε κάθε ερασιτεχνικό γήπεδο της Καρδίτσας.

Ελάχιστοι εξ αυτών έχουν ασχοληθεί πριν το θλιβερό περιστατικό με τους απινιδωτές και την πρόληψη που πρέπει να υπάρχει στα γήπεδα.

Οι πιο πολλοί εξ αυτών όταν άκουγαν τη λέξη απινιδωτής πριν τον θάνατο του άτυχου παιδιού θα έφερναν στο μυαλό τους κάτι σαν γυναικείο βοήθημα.

Αυτό φυσικά είναι ένα κοινό γνώρισμα των Ελλήνων ότι κατόπιν εορτής όλοι γινόμαστε σωτήρες για να πάρουμε ένα χειροκρότημα ή ένα μπράβο στα κοινωνικά δίκτυα ή στην καθημερινότητα.

Ας αφήσουμε αυτό το κομμάτι και ας δούμε το επόμενο:

Ναι υπάρχουν τεράστιες παθογένειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τις επαγγελματικές κατηγορίες έως τις ερασιτεχνικές.

Ναι ξεκινάνε παιχνίδια χωρίς γιατρούς και χωρίς απινιδωτές και μάλιστα γιατροί στο φύλλο αγώνα κάθε παιχνιδιού δηλώνονται τυπικά παράγοντες της γηπεδούχου ή της φιλοξενούμενης ομάδας.

Ναι έχει τεράστιες ευθύνες η πολιτεία έχει τεράστιες ευθύνες η ΕΠΣ Καρδίτσας έχει τεράστιες ευθύνες ένας διαιτητής που ξεκινάει το παιχνίδι χωρίς να υπάρχει πιστοποιημένος γιατρός.

Να τους ρίξουμε λοιπόν όλο το ανάθεμα χωρίς να αναζητήσουμε την αιτία που έφτασε ένα νέο παιδί γεμάτο ζωή να χρειάζεται απινιδωτή για να σωθεί.

Τα περιστατικά νεαρών αθλητών στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με ποσοστά μελετών Αμερικανικού Πανεπιστημίου έχουν εκτοξευτεί στα ύψη τα τελευταία τρία χρόνια κατά τα οποία ξεκίνησαν οι μαζικοί εμβολια-σμοί.

Είναι σίγουρος κάποιος ότι αν υπήρχε απινιδωτής στο γήπεδο του Μαυρομματιου το παιδί αυτό θα σωζόταν?

Είναι κάποιος σίγουρος ότι ο άνθρωπος ο οποίος θα αναλάμβανε να τον χειριστεί θα ήταν ο κατάλληλος?

Δεν θα πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες που κρύβονται πίσω από χιλιάδες ξαφνικούς θανάτους στην Ελλάδα καθημερινά?

Άντε και σε ένα γήπεδο να υπάρχει λοιπόν απινιδωτής.

Εκατοντάδες άνθρωποι που πεθαίνουν από ανακοπή καρδιάς στα σπίτια στις καφετέριες στα εξοχικά στις εκδρομές στις διακοπές τους μπορούν να έχουν έναν απινιδωτή και ένα γιατρό συνέχεια μαζί τους μέσα στην τσέπη τους?

Δεν θα έπρεπε να μην είχε φτάσει η κατάσταση ώστε να αναζητάμε όλοι τρόπους να γλιτώσει κάποιος την καρδιακή ανακοπή.

Δεν θα πρέπει να πούμε αυτό που όλοι φοβούνται και αναμασάνε στην Καρδίτσα και όχι μόνο…

Δεν θα πρέπει να μας προβληματίσει ότι οι ξαφνικοί θάνατοι έχουν εκτοξευτεί από μικρά παιδιά έως μεσήλικες τα τελευταία τρία χρόνια στη χώρα μας?

Δεν θα πρέπει να προβληματίσει κάποιον ότι όλα αυτά ξεκίνησαν από την αρχή του εμβολια-στικού προγράμματος?

Είναι εύκολο να ρίξουμε την ευθύνη σε κάποιον και όχι στην αιτία που δημιουργεί την κατάσταση.

Ναι να κρεμάσουμε την πολιτεία και το Υπουργείο Αθλητισμού που δεν δίνει χρήματα για απινιδωτές και για να πληρώνονται οι γιατροί σε κάθε τοπικό παιχνίδι.

Ναι να κρεμάσουμε τους παράγοντες των ομάδων που δεν πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ναι να κρεμάσουμε τη διοργανώτρια αρχή που αφήνει να ξεκινάνε παιχνίδια χωρίς την παρουσία γιατρού για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ναι να κρεμάσουμε τον διαιτητή που ξεκινάει το παιχνίδι χωρίς γιατρό για να μην του βάλει χέρι η διοργανώτρια επειδή θα γκρινιάξουν οι παράγοντες- ψηφοφόροι.

Ναι να τους κρεμάσουμε όλους αλλά πρώτα θα πρέπει να κρεμαστεί αυτός που οδήγησε μέσω του υποχρεωτικού εμβολια-σμού στον θάνατο χιλιάδων παιδιών σε καθημερινή βάση σε όλη τη χώρα από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Αυτόν που προώθησε για τα χρήματα, για τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών για ένα άρρωστο σχέδιο αραίωσης του πληθυσμού σε όλο τον πλανήτη με τις εντολές της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Αυτόν που στέρησε μισθούς και εξανάγκασε χιλιάδες οικογένειες όσων δεν έσκυψαν το κεφάλι και δεν σήκωσαν το μανίκι, στην ανέχεια στη φτώχεια και στην εξόντωση.

Το όνομά του είναι γνωστό και έχει γίνει πλέον σύνθημα στα χείλη όλων των νέων ανθρώπων.

Το Μητσοτάκη γ@μιέσαι είναι το απαύγασμα μιας καταπίεσης μιας οργής μιας αγανάκτησης για όλα αυτά που εξανάγκασε τον πληθυσμό της Ελλάδος ένας αρρωστημένος και παρανοϊκός πρωθυπουργός.

Ας σταματήσουμε όλοι να στρουθοκαμηλίζουμε και ας κάνουμε κινήσεις ώστε αυτός ο άνθρωπος να έχει την τιμωρία που του αξίζει.

Προηγούμενο άρθροΜέχρι και η Ουκρανία που ζητάει τη βοήθειά μας είναι ανώτερη στη δικαιοσύνη! Συνελήφθη ο υπουργός Υποδομών για μίζα στην αγορά ηλεκτρογεννητριών!
Επόμενο άρθροΚώστας Τσιάρας: Ένας μικροβιολόγος που ορίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης για να κάνει την “βρώμικη” δουλειά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ