Χαμός από την διασπορά Covi-d σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας! Τελικά οι μάσκες και εμβολ-ιασμός δεν αποτρέπουν την μετάδοση

Καθυστερούν στη λήψη της απαραίτητης χημειοθεραπευτικής αγωγής αιματολογικοί ασθενείς, καθώς η αιματολογική κλινική του Nοσοκομείο «Ευαγγελισμός» είναι πλέον εδώ και μέρες, σε καραντίνα λόγω εκτεταμένης διασποράς του κορ-ονοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του Ευαγγελισμού «δεν γίνονται πλέον εισαγωγές αιματολογικών ασθενών στην κλινική, αλλά νοσηλεύονται σε θαλάμους άλλων κλινικών ως διασπορά! Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει αναπόφευκτα αιματολογικούς ασθενείς στο να καθυστερήσουν στην λήψη της απαραίτητης χημειοθεραπευτικής αγωγής».

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εξηγούν ότι ένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά ασθενείς, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στην αιματολογική κλινική είναι η ανυπαρξία θαλάμων προστατευτικής μόνωσης, όπως μάλιστα προβλέπεται από τις διεθνείς οδηγίες γι’ αυτή την κατηγορία ασθενών (ασθενείς με λέμφωμα, λευχαιμία πολλαπλό μυέλωμα κλπ.). Αντ’ αυτού η νοσηλεία τους γίνεται σε εξάκλινους, τρίκλινους θαλάμους, πολλές φορές μάλιστα και σε φορεία, κάτι που τους εκθέτει σε αυξημένο κίνδυνο μολύνσεων που είναι γι’ αυτούς τους ασθενείς ένα από τα βασικότερα αίτια νοσηρότητας.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα ύπαρξης θαλάμων προστατευτικής μόνωσης για τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, αριθμητική επάρκεια ειδικευμένου προσωπικού, αλλά και τη διενέργεια συχνών διαγνωστικών ελέγχων στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που φροντίζει αυτούς τους ασθενείς. Σε περιόδους μάλιστα έξαρσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (γρίπη, RSV, SA-RS-CO-V-2 κλπ), ο συγχρωτισμός που υπάρχει σε έναν εξάκλινο θάλαμο έχει ως αποτέλεσμα τη διασπορά και τη βαρύτερη νόσηση για την ιδιαίτερα ευπαθή αυτή ομάδα ασθενών που δίνουν καθημερινά μάχη για τη ζωή τους.

Με ανακοίνωση του το σωματείο  εργαζομένων καταγγέλλει οτι το πρόβλημα έχει γνωστοποιηθεί στη Διοίκηση εδώ και μία εβδομάδα, ωστόσο δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να λυθεί. Παίρνοντας υπόψη και τα υπόλοιπα ζητήματα που σχετίζονται με την μεγάλη αναντιστοιχία προσωπικού –θαλάμων και λοιπών αναγκαίων δομών στην Αιματολογική Κλινική Λεμφωμάτων και την Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, καλούν τη διοίκηση και το υπουργείο υγείας να πάρουν άμεσα μέτρα – όπως έχουν υποχρέωση – για τη διασφάλιση των όρων νοσηλείας αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης στις λοιμώξεις κατηγορίας ασθενών.

One thought on “Χαμός από την διασπορά Covi-d σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας! Τελικά οι μάσκες και εμβολ-ιασμός δεν αποτρέπουν την μετάδοση

 1. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

  Ο ιός #Covid δεν απομονώθηκε ποτέ από την #Pfizer και τη #Moderna.Έλαβαν το γονιδίωμα από την κινεζική κυβέρνηση,και σχεδίασαν το «εμβόλιο» σε 3 ώρες!
  Ναι καλά διαβάζετε…(το επιβεβαίωσε πριν από 3 μέρες η Μπούρλα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer).

  https://twitter.com/pam33771/status/1474814000366071813

  Δεν το σχεδίασαν οι ίδιοι. Το σχεδίασε ηλεκτρονικός υπολογιστής (Εξ ού καί αποτέλεσμα μέσα σε 3 ώρες.)
  ΝΟΜΙΖΩ οτι το πρόγραμμα σχεδιασμού δεν είναι απλό σχεδιαστικό, αλλά είναι τύπου τεχνητής νοημοσύνης.
  Δεν υπάρχει τέστ για τον ” γιο του στέμματος”

Απάντηση