Τους ξεφτιλίζει για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος: “Είναι συνταγματικό μου καθήκον να ενημερώσω το κοινοβούλιο για τις υποκλοπές”

Νέα επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, ο οποίος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αιτήθηκε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όσον αφορά την ενημέρωση για την εξέλιξη των ερευνών της Αρχής αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο κ. Ράμμος τονίζει πως βάσει νόμου ο πρόεδρος της Αρχής «οφείλει προς επιτέλεση του συνταγματικού του καθήκοντος, το οποίο του ανέθεσε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να ενημερώνει το Κοινοβούλιο, στο οποίο λογοδοτεί τόσο ο ίδιος όσο και η Αρχή για οποιοδήποτε ζήτημα ανάγεται στις αρμοδιότητες της Αρχής. Μη πράττων αυτό διαπράττει παράβαση καθήκοντος».

Στην επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών, Θανάση Μπούρα, η οποία κοινοποιήθηκε και στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, επισημαίνει ότι «ούτε ο Κανονισμός της Βουλής στο άρθρο 43Α, ούτε ο οργανικός νόμος περί της ΑΔΑΕ ορίζουν κάτι το διαφορετικό επί του θέματος αυτού».

Παράλληλα, απευθυνόμενος σε Τασούλα και Μπούρα, υπενθυμίζει ότι το αίτημα του για κλήση στη Βουλή «τελεί υπό τη δική σας τελική κρίση», επισημαίνοντας πως αυτό δεν δεσμεύει τα όργανα του Κοινοβουλίου

Απάντηση