Στα “κάγκελα” οι αστυνομικοί της Ένωσης Αιγαίου με τον κομμουνιστή Θεοδωρικάκο: “Σταμάτα να μας κοροϊδεύεις και να μας θυμάσαι μόνο για ψήφους”

Με κοινή τους ανακοίνωση οι Ενώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιγαίου καταφέρονται εναντίον του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, εξαιτίας των όσων «προκλητικών», κατά τους αστυνομικούς, είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο κ.Θεοδωρικάκος έκανε την εξής αναφορά: «Το 70% του εγκλήματος υπάρχει στην Αττική αλλά εδώ υπάρχει το 30% της Αστυνομίας … Έχουμε 56 χιλιάδες αστυνομικούς και από αυτούς φτάνουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής πλέον 19 με 20 χιλιάδες. Δεν μας φτάνουν στην Αττική γιατί εδώ υπάρχει το 70 % της εγκληματικότητας».

«Με μεγάλη μας έκπληξη ακούσαμε σήμερα τον υπουργό μας κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη (Τάκη) στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ «ΣΗΜΕΡΑ», προκλητικά, να επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ότι στην Αθήνα, υπηρετούν το 30% των Αστυνομικών ενώ η εγκληματικότητα της αγγίζει το 70% της χώρας.

Επειδή και η κοροϊδία έχει τα όρια της, όπως και οι αντοχές μας, ενημερώνουμε τον κύριο υπουργό, ότι εμείς όπως στατιστικά γνωρίζουμε από τους 56.000 Αστυνομικούς (όπως δήλωσε ο ίδιος), περίπου το 36% υπηρετούν στην υπόλοιπη χώρα, εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που αναρτούνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου , κατά το έτος 2021 τις Αστυνομικές Υπηρεσίες απασχόλησαν, 223.639 αδικήματα (κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα) από τα οποία 103.937 (46%) στην Αττική.

Όπως καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής, δεν μπορεί εμείς από την άκρη της Ελλάδας να έχουμε τα ανωτέρω στοιχεία και ο υπουργός μας να τα αγνοεί.

Όλα τα παραπάνω, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για τον σκοπό που παρουσιάζονται λανθασμένα στοιχεία και φυσικά δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι συνδέονται με τις επερχόμενες εκλογές γιατί σε αυτήν την περίπτωση διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Αστυνομικοί και οι οικογένειες τους ψηφίζουν και στην επαρχία.

Ας ενημερωθεί λοιπόν, από τους αρμόδιους επιτελείς του, ο κύριος Υπουργός, που υπηρετούν οι υπόλοιποι 35.000 αστυνομικοί, ώστε να μας γνωρίσει και εμάς εδώ στις εσχατιές της Χώρας ή να αναθεωρήσει τις δηλώσεις του.

Τέλος καλούμε τους τοπικούς βουλευτές που εκπροσωπούν τις περιοχές μας στο κοινοβούλιο, να πάρουν θέση και να εξηγήσουν στο Κύριο Υπουργό ότι και εδώ είναι σύνορα με μεταναστευτικές ροές, μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα και άλλα σοβαρά θέματα, που πρέπει να ασχοληθεί παράλληλα όπως με την Αττική και τον Έβρο και όχι να μας θυμούνται μόνο το καλοκαίρι για εισπρακτικούς λόγους ή για διακοπές.

Πρόεδρος Β. Δωδ/νησου  Τολόζης Πέτρος                
Πρόεδρος Ν. Δωδεκανήσου  Ανδρουλάκης Εμμανουήλ
Πρόεδρος Ν. Λέσβου  Ροδόπουλος Βασίλειος
Πρόεδρος Ν. Σάμου Μαυρίδου Μαρία  
Πρόεδρος Χίου Απεσσος Μιχαήλ
Πρόεδρος Ν. Κυκλάδων Συργιάνης Γρηγόριος».

Απάντηση