Αιχμές κατά της προκλητικής γνωμοδότησης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, για τους ελέγχους της ΑΔΑΕ, αφήνει η μειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης επί τρεις συνεχόμενες θητείες, Εφέτη Χριστόφορο Σεβαστίδη στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της πλευράς Σεβαστίδη πριν από λίγες μέρες, μετά το σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε στο νομικό κόσμο η γνωμοδότηση Ντογιάκου, η οποία ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις επιθυμίες της κυβέρνησης για… θάψιμο του σκανδάλου των υποκλοπών.

Ειδικότερα έξι δικαστές και συγκεκριμένα ο Εφέτης και πρώην πρόεδρος της ΕνΔΕ, Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Εφέτης Χαράλαμπος Σεβαστίδης, ο Πρωτοδίκης, Παντελής Μποροδήμος, ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Μιχάλης Τσέφας, ο πρωτοδίκης, Ιωάννης Ασπρογέρακας και η Ειρηνοδίκης Έφη Κώστα, παρουσίασαν κατά τη συνεδρίαση τις θέσεις τους για τη γνωμοδότηση Ντογιάκου. Τα όσα αναφέρουν σε αυτή, αποτελεί ακόμη ένα «χαστούκι» προς την πλευρά του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ παράλληλα εκπέμπει προς την κοινωνία ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Ότι δηλαδή στη Δικαιοσύνη υπάρχουν αντανακλαστικά, που ανταποκρίνονται στο νομικό πολιτισμό και σε ότι αποκαλείται στις Δυτικές χώρες ως κράτος δικαίου. Κάτι που ο κ. Ντογιάκος έχει ξεχάσει όσο αυτό και αν δυσαρεστεί αρκετούς συναδέλφους του, όταν ασκείται κριτική από ΜΜΕ.

Πιο αναλυτικά στην τοποθέτηση τους, οι έξι δικαστές επισημαίνουν ότι παρατηρείται «μεταβολή της μέχρι σήμερα σταθερής στάσης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου» σχετικά με τη γνωμοδοτική της αρμοδιότητα. Ειδικότερα όπως επισημαίνεται, «δεν νοείται τέτοια εισαγγελική αρμοδιότητα επί υποβολής ερωτημάτων ιδιωτών». Στην προκειμένη περίπτωση το αίτημα υπεβλήθη από την Cosmote, έναν ιδιώτη πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ