Το απόλυτο μπάχαλο στα νοσοκομεία! Τρίωρη στάση εργασίας κάνουν οι νοσηλευτές – “Διέλυσαν τα πάντα” λέει ο εκπρόσωπος τους

Η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών του ΕΣΥ κηρύσσει πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου από τις 12:00 – 15:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας με αιτήματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας και τα μισθολογικά των νοσηλευτών ανώτερων και ανώτατων σχολών.

«Ο διαχρονικός εμπαιγμός της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της Πολιτείας δε θα μείνει αναπάντητος. Η αγανάκτηση των νοσηλευτών ξεχειλίζει καθημερινά για τις φρούδες υποσχέσεις και ανεκπλήρωτες κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Τα διαχρονικά και δίκαια αιτήματα των νοσηλευτών παραμένουν στις καλένδες. Έφτασε η στιγμή να στείλουμε το δικό μας μήνυμα, απέναντι στην απαξιωτική στάση του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης».

Το προεδρείο της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ καλεί όλους τους νοσηλευτές μέλη της και όλους τους Κοινωνικούς Φορείς, να δώσουμε δυναμικό παρόν, ώστε να εμπεδώσουν άπαντες ότι «Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ!».

Οι νοσηλευτές πτυχιούχοι ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης διεκδικούν: Προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ειδικό μισθολόγιο νοσηλευτών, ειδικό σύστημα προσλήψεων, αξιολόγησης και κρίσεων και ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ.

Το iEidiseis ζήτησε από τον πρόεδρο της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, Γιώργο Αβραμίδη, να μάς εξηγήσει γιατί ενεργοποιούν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τους τρόπους πίεσης που διαθέτουν ως εργαζόμενοι…

«Εδώ και ένα χρόνο ζητάμε επανειλημμένα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η οποία μέχρι τώρα δεν έχει γίνει αποδεκτή. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που μάς αφορούν και η κατάσταση εξελίσσεται σε τραγική. Έχουμε σοβαρό βαθμό υποστελέχωσης στα νοσοκομεία, σημαντικό αριθμό νοσηλευτών που μετατάσσονται σε διοικητικές θέσεις διότι δεν αντέχουν άλλο, και ακόμα και μόνιμοι του ΕΣΥ επιδιώκουν να φύγουν και προτιμούν να γίνουν σχολικοί νοσηλευτές!

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική.Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα σκληρές. Ζητάμε σχεδιασμό για μόνιμες προσλήψεις ώστε να καλυφθούν τα κενά που αυξάνονται. Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε πολλές συνταξιοδοτήσεις την ώρα που ήδη καταγράφονται 50%-60% ελλείψεις σε νοσηλευτές. Τώρα στο ΕΣΥ εργάζονται περίπου 20.000 νοσηλευτές, Οι ανάγκες είναι τριπλάσιες!

Όταν η βάρδια σε μία κλινική με 40 ασθενείς χρειάζεται τουλάχιστον 6-7 νοσηλευτές και έχουμε μόνο δύο, καταλαβαίνετε το πρόβλημα. Επιπλέον, δεν υπάρχουν κίνητρα να παραμείνουν στο σύστημα οι συνάδελφοι. Φεύγουν στο εξωτερικό και για σχολικοί νοσηλευτές, μετατάσσονται σε διοικητικές θέσεις και γενικά αναζητούν τρόπους να αντέξουν. Χρειάζονται οικονομικά κίνητρα όπως δόθηκαν στους γιατρούς. Το επάγγελμα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και πρέπει να γίνει πιο ελκυστικό».

Απάντηση