Τα “ξέρασε” όλα στο Νταβός ο Μητσοτάκης: “Θα στείλουμε κι άλλα όπλα στην Ουκρανία για να συνεχιστεί ο πόλεμος – Λογικά θα έρθει κι άλλη κρίση αλλά δεν ξέρουμε ποια θα είναι”

Συνέντευξη στο CNN με βασικό θέμα την βαθύτερη εμπλοκή της Δύσης αλλά και της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας, εμφανιζόμενος… νατοϊκότερος του επικεφαλής του ΝΑΤΟ, και με «αντίδωρο» τα θετικά λόγια της δημοσιογράφου ενόψει εκλογών παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεμένος στο άρμα του ΝΑΤΟ και ταυτισμένος με τις πιο πολεμοχαρείς «λύσεις» εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο CNN ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου με φόντο το χιονισμένο τοπίο του Νταβός ανέλαβε να «σηκώσει» την αύξηση της εμπλοκής της Δύσης στον ρωσοουκρανικό πόλεμο, ταυτίζοντας τη χώρα μας με την βορειοατλαντική συμμαχία.

«Υπάρχει εναλλακτική λύση; Γιατί σίγουρα η εναλλακτική λύση δεν είναι να ηττηθούν οι Ουκρανοί στο πεδίο της μάχης. Χρειάζονται όπλα και θα τους προμηθεύσουμε με όπλα, προκειμένου να φτάσουν σε ένα σημείο όπου θα μπορούν να διαπραγματευτούν την ειρήνη με δικούς τους όρους. Αυτός ήταν πάντα ο στόχος» απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν «Είστε βέβαιος ότι συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο, με υποστήριξη, με οπλισμό, είναι ο μόνος δρόμος για την ειρήνη;», αφού λίγο πριν είχε ξεκαθαρίσει πως όταν ρώτησε σχετικά τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εκείνος επέμεινε εξίσου εμμονικά στην αύξηση της παροχής «μεγαλύτερης στήριξης» στην Ουκρανία.

Ως άλλος Στόλτενμπεργκ λοιπόν, ο Κυρ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε απόλυτος στην αύξηση της εμπλοκής στον πόλεμο στα ουκρανικά εδάφη, προσθέτοντας όψιμα στη συνέχεια πως «προφανώς, επιδιώκουμε τον τερματισμό της σύγκρουσης, αλλά πρέπει να δώσουμε στους Ουκρανούς τα μέσα που χρειάζονται για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Αυτό είναι το ζητούμενο».

«Πρόκειται για έναν επιθετικό πόλεμο. Πρόκειται για μια προκλητική προσπάθεια μιας μεγάλης δύναμης να επιβάλει τις αναθεωρητικές της φαντασιώσεις όσον αφορά την εξωτερική της πολιτική. Και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία, όπως κάναμε μέχρι τώρα» διαμήνυσε σε κάθε περίπτωση, μην αφήνοντας περιθώρια για παρανοήσεις αναφορικά με την αύξηση της εμπλοκής και της χώρας μας.

Ακόμα πιο επίμονα, όταν ακολούθως του τέθηκε πως «ο Ισπανός Πρωθυπουργός μου είπε ότι “οι διπλωματικοί δίαυλοι πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί με τη Ρωσία”», εκείνος υποστήριξε αρχικά πως «δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό» και πως «οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί», πριν και πάλι στρέψει το βάρος της πολιτικής της Δύσης στην αύξηση της εμπλοκής στον πόλεμο.

«Αλλά αυτή η διαπραγμάτευση θα πραγματοποιηθεί τελικά μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων μερών και η Ουκρανία είναι το ένα μέρος που θα καθορίσει τους όρους της ειρήνης. Και ελπίζουμε ότι θα φτάσουν σε ένα σημείο -το συντομότερο δυνατό- αλλά όσο πιο καλά τα καταφέρουν στο πεδίο της μάχης, τόσο πιο πιθανό είναι να φτάσουμε σε αυτό το τέλος» συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ουκρανοκεντρική ήταν και η προηγούμενη ερώτηση που δέχθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης, αναφορικά με την ενότητα της Δύσης, όπου ο ίδιος έκανε ειδική μνεία στο «πόσο ενωμένος ήταν ο δυτικός κόσμος και ιδίως η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία και φυσικά θα μειώσουμε το συντομότερο δυνατό, την εξάρτησή μας από το ρωσικό φυσικό αέριο».

Με τη συνέντευξη να στοχεύει -προφανώς- κατά βάση στην ενίσχυση των νατοϊκών θέσεων και στην ταύτιση της Ελλάδας με τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, στο τέλος της η δημοσιογράφος δεν παρέλειψε να προσφέρει και ένα προεκλογικό «αντίδωρο» στον Κυρ. Μητσοτάκη, ρωτώντας τον «γιατί πιστεύετε ότι ο λαός πρέπει να σας δώσει και άλλο χρόνο», με τον ίδιο να δίνει ρεσιτάλ παρουσίασης μίας μαγικής εικόνας, καθαρής και αποστειρωμένης από τη στιβάδα σκανδάλων και προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κυβέρνησή του.

«Επειδή τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας. Επειδή χτίζουμε εκ νέου σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες. Επειδή έχουμε μειώσει τους φόρους, έχουμε μειώσει την ανεργία. Έχουμε στηρίξει τους πολίτες σε δύσκολες περιόδους. Και γνωρίζω ότι αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος που διανύουμε και επειδή στο τέλος της ημέρας, νομίζω ότι μετράει η εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων, όπως είπατε των λεγόμενων «πολλαπλών κρίσεων». Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η επόμενη κρίση. Ελπίζουμε πως θα κινηθούμε σε πιο ήρεμα νερά, αλλά ποτέ δεν ξέρουμε τι μάς επιφυλάσσει το μέλλον. Πιστεύω, λοιπόν, πως τα ζητήματα της αξιοπιστίας, της σταθερότητας, της προβλεψιμότητας είναι σημαντικά για τους Έλληνες σήμερα. Για πρώτη φορά αισθάνονται ότι η χώρα έχει γυρίσει σελίδα. Δεν νομίζω ότι θα ήθελαν να ρισκάρουν εκτροχιασμό από αυτή την πορεία» υποστήριξε ο Κυρ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας μάλιστα πως την ώρα που η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να δυσκολεύεται, στην Ελλάδα δεν θα δούμε ύφεση αλλά «είναι πιθανό» να έχουμε ανάπτυξη.

One thought on “Τα “ξέρασε” όλα στο Νταβός ο Μητσοτάκης: “Θα στείλουμε κι άλλα όπλα στην Ουκρανία για να συνεχιστεί ο πόλεμος – Λογικά θα έρθει κι άλλη κρίση αλλά δεν ξέρουμε ποια θα είναι”

  1. Παράθεμα: Ανώνυμος

Απάντηση