Κατάντια! Πάει να οικειοποιηθεί έργα του Τσίπρα και του Καμμένου ο πολιτικός ξεφτίλας με σκοπό να παρουσιάσει ότι έκανε έργα!

Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έδωσε ούτε ευρώ στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία από τα εξοπλιστικά προγράμματα μαμούθ που υπέγραψε, πάει στην ΕΑΒ να κόψει την κορδέλα για έργα που διαπραγματεύτηκε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Την στιγμή που ασκείται σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον αποκλεισμό των εγχώριων αμυντικών βιομηχανιών από τις μεγάλες αγορές του Αιώνα, εν όψει εκλογών το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ στήνει φιέστα στην ΕΑΒ για να εμφανίσει το μαύρο – άσπρο.

Διοργανώνεται εκδήλωση στην ΕΑΒ της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin για να παρουσιάσει την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων ΑΩ (αντισταθμιστικών ωφελημάτων) που είχε επιτύχει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τον αμερικανικό κολοσσό της αεροναυπηγικής.

Συγκεκριμένα η σύμβαση F16 Viper υπογράφηκε 30 Απριλίου 2018 ύψους 1,232 δισ ευρώ και αφορά αναβάθμιση 83 αεροσκαφών (30 block 52 advance και 54 block 52 advance+)

Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση, στην συμφωνία συμπεριλήφθηκε η προμήθεια ενός προσομοιωτή και η αναβάθμιση άλλων δύο και η δημιουργία υποδομών στην ΕΑΒ όπως νέο σύγχρονο βαφείο για μεγάλου μεγέθους αεροσκάφη καθώς και εγκατάσταση αποχρωματισΟι παραπάνω επιστροφές στα πλαίσια ασφάλειας εφοδιασμού – πληροφοριών (Security Supply Information) κάτι σαν τα γνωστά ΑΩ τα διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κατέληξε σε συμφωνία με την LM τον Ιανουάριο του ’19 οπότε και την έφερε στην Βουλή ο τότε ΥΕΘΑ Π. Καμμένος αλλά εμπρός στην πίεση της ΝΔ και την προσφιλή μέθοδο της σκανδαλολογίας που ανέπτυσσε προεκλογικά , η προηγούμενη κυβέρνηση την απέσυρε για επανεξέταση !

Την ίδια συμφωνία ήρθε και υπέγραψε μετά από κάποιους μήνες η ΝΔ ως Κυβέρνηση.

Σε αντιδιαστολή όσων έπραξε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ , η παρούσα κυβέρνηση κατά την υπογραφή των δυο μεγάλων προμηθειών των αεροσκαφών Rafale και των φρεγατών Belh@ra ΔΕΝ είχε προηγηθεί διαπραγμάτευση και συμφωνία για επιστροφές στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Για την μεν αγορά των Rafale οι επιστροφές είναι ΜΗΔΕΝ , για δε τις φρεγάτες αν και διατυμπανίζουν ότι υπογράψαν συμφωνίες με ελληνικές εταιρείες για υποκατασκευαστικό έργο, στην πραγματικότητα αφορούν MOU (ευχολόγια) και κανείς δεν αναφέρει το ύψος του κύκλου εργασιών που αφορούν οι πραγματικές συμφωνίες και τι ποσόστωση του όλου έργου αφορούν .

Απάντηση