Έρχεται και άλλο εμβ-όλιο για τον RSV λέει ο Γώγος! Δεν μας είπε για την μήνυση που του έκανε ο καθηγητής Πουλάς για τα ιδιαίτερα χάπια για τον Covi-d που έδινε στο Νοσοκομείο του Ρίου!

Ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης, αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως «από τον Μάιο θα έχουμε εμβό-λιο και για τον RSV», τονίζοντας πως «τα εμβόλ-ια μπορούμε να τα κάνουμε μέχρι το τέλος του χειμώνα».

Παράλληλα, ο κ. Γώγος είπε πως ιώσεις, γρίπη και κορω-νοϊός, γεμίζουν τα νοσοκομεία.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία τεράστια έξαρση ιώσεων, η οποία ωστόσο πάντα υπήρχε αυτή την εποχή, απλά λόγω του covi-d με τα μέτρα και τις μάσκες, απέτρεψαν την παρουσία των υπόλοιπων λοιμώξεων πέραν του κορ-ωνοϊό. Τώρα που δεν υπάρχουν μέτρα, επέστρεψαν και οι ιώσεις. Είναι σε έξαρση οι ιώσεις τον τελευταίο καιρό, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα», είπε ο Χαράλαμπος Γώγος.

«Τα ΤΕΠ – τμήματα επειγόντων περιστατικών – είναι γεμάτα, καθώς οι ασθενείς έχουν βαριά συμπτώματα και ο κόσμος φοβάται και πάει στα νοσοκομεία. Ο Covi-d υπάρχει ακόμα, ωστόσο η γρίπη σε συνδυασμό με τον RSV δημιουργούν λοιμώξεις στο κατώτερο αναπνευστικό, δηλαδή πνευμονία», συμπλήρωσε ο κ. Γώγος.

«Από τις υπάρχουσες ιώσεις μόνο για τον κορω-νοϊό και τη γρίπη έχουμε εμβό-λια και από τον Μάιο θα έχουμε και για τον RSV. Τα εμβ-όλια μπορούμε να τα κάνουμε μέχρι το τέλος του χειμώνα. Το βασικό εμβόλ-ιο της γρίπης έχει επικαιροποιηθεί και είναι πολύ αποτελεσματικό και ασφαλές», κατέληξε.

Απάντηση