Εγκλήματα με την υπογραφή Μητσοτάκη – Πλεύρη! Εικόνες χάους και διάλυσης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας! Ράντζα σε όλους τους διαδρόμους με ασθενείς να πεθαίνουν αβοήθητοι!!!

Διάλυση, χάος, απογοήτευση, εγκατάλειψη. Αυτό είναι σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) με την «ευγενική» χορηγία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη «διασωληνωμένη» εδώ και χρόνια δημόσια υγεία.

Κανείς δεν ασχολείται, κανείς δεν ενδιαφέρεται, για ένα ΕΣΥ που οι πολίτες το έχουν χρυσοπληρώσει με ιδρώτα και αίμα και συνεχίζουν να το πληρώνουν με τις εισφορές τους. Αλλά δυστυχώς τα σχέδια του Μαξίμου και του Υπουργείου Υγείας είναι άλλα. Η ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της υγείας διά της απαξίωσης.

Όποιος έχει την ατυχία να χρειαστεί δημόσιο νοσοκομείο θα διαπιστώσει στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ότι κρεβάτια δεν υπάρχουν και πως οι διάδρομοι έχουν αρχίσει να ασφυκτιούν από τα ράντζα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, το Αττικόν και ο Ευαγγελισμός, είναι τα δύο νοσοκομεία τα οποία μετά από κάθε εφημερία αναπτύσσουν τα περισσότερα ράντζα στη χώρα. Ξεπερνάνε μάλιστα τα 100, ενώ σήμερα, μόνο το Αττικόν μετά από εφημερία έχει αναπτύξει 120 ράντζα.

Παρόμοια κατάσταση υπάρχει και στο νοσοκομείο Γεννηματάς, αλλά και σε άλλα της Αττικής, ενώ και τα νοσοκομεία της περιφέρειας, βλέπουν τις παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές τους να «γονατίζουν».

Όπως αναφέρει ο κ.Γιαννάκος, στην Ελλάδα λειτουργούν 35.000 κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία, που αντιστοιχούν σε 3,5 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους. Όμως στην ΕΕ η αντιστοιχία είναι 5,3 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους.

Απάντηση