Ξεκινάει η δίκη για τον δολοφονημένο οπαδό του Άρη Άλκη Καμπανό: Τραγικές φιγούρες ο πατέρας και η μητέρα του που περιμένουν από τη δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων (Βίντεο)

Εμφανώς φορτισμένοι έφτασαν οι γονείς του Άλκη Καμπανού, στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δίκη των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του γιου τους.
Λακωνικός ο πατέρας του όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την έναρξή της. «Ό,τι είχα να πω το είπα, τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη», είπε.

Από την πλευρά της, η μητέρα του Άλκη επισήμανε: «Τα ισόβια, να είναι ισόβια. Όλη τους τη ζωή, μέσα στη φυλακή».

Στο μεταξύ, οι 12 κατηγορούμενοι έφτασαν νωρίτερα στο δικαστικό μέγαρο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στην αίθουσα 184, στον πρώτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, όλα είναι έτοιμα για τη «δίκη της χρονιάς» στην πόλη. Με μέριμνα της διοίκησης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης ρυθμίστηκαν το τελευταίο 24ωρο οι λεπτομέρειες που αφορούν κάποια χωροταξικά ζητήματα ενόψει της έναρξης της δίκης και μεταξύ αυτών ο ορισμός των σημείων όπου θα λάβουν θέσεις οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, καθώς το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αναμένεται να είναι μεγάλο, ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες της αποδεικτικής διαδικασίας.

Το πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, εκτός από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού περιλαμβάνει και τις επιθέσεις εις βάρος των δύο φίλων του, στο ίδιο συμβάν, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης (για τον Άλκη) και σε απόπειρα (για τον πρώτο τραυματισμένο φίλο του), από κοινού. Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 11 για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη. Περαιτέρω, άπαντες κατηγορούνται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

https://youtu.be/HijKmNY84UY

Απάντηση