Μαζική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην διαδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Ρεθύμνου το απόγευμα της Δευτέρας και έστειλε ηχηρό μήνυμα αγωνίας στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στην δημόσια υγεία και ειδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ρεθύμνου.


Την συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της πόλης, η οποία εξελίχθηκε σε πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε έξω από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου οργάνωσαν η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ και ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου με την συμμετοχή φορέων και συλλόγων. Παρέστη ο πρώην υπουργός υγείας και Βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ξανθός και ο Δήμαρχος Αγ. Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Τα βασικά αιτήματα που τίθενται είναι τα εξής:

Να στελεχωθεί το Νοσοκομείο Ρεθύμνου με επείγουσες προκηρύξεις όλων των αναγκαίων θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες, αλλαγή του υφιστάμενου οργανισμού και ένταξη του Νοσοκομείου στα άγονα της  γ΄ ζώνης κινήτρων.

Γενναία αύξηση των μισθών των ιατρών του ΕΣΥ και θέσπιση ειδικών κινήτρων επιστημονικών, οικονομικών για τα περιφερειακά Νοσοκομεία και για τις άγονες  ειδικότητες και τμήματα στην επαρχία.

Μείωση της φορολογίας των εφημεριών και πλήρες αφορολόγητο για τις υπεράριθμες εφημερίες.

Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
Ένταξη των ιατρών ΕΣΥ στα ΒΑΕ.

Εκσυγχρονισμός και στελέχωση του ΕΚΑΒ.
Δημιουργία οργανισμού για το Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου για ενίσχυση της Π.Φ.Υ και στελέχωση των Κέντρων Υγείας με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες.

Προηγούμενο άρθροΤους πήρε χαμπάρι και ο Παπαδάκης: “Στοχεύετε τον Κασιδιάρη γιατί τα ποσοστά του είναι υψηλά και σας κόβει ψήφους” – Χαμός με τον Βορίδη (βίντεο)
Επόμενο άρθροΟργή των Σερραίων για τον γουρλομάτη: “Να πέσει άμεσα από την εξουσία και να μην ξαναέρθει” (βίντεο)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ