Ο συνιδρυτής της Microsoft που έγινε πολυδισεκατομμυριούχος και νυν επαγγελματίας… φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι ελπίζει ότι τα συνθετικά προϊόντα κρέατος θα αποτελέσουν τελικά μια «πολύ καλή» επιλογή για τους καταναλωτές, παρόλο που το μερίδιο των εν λόγω προϊόντων στην αγορά «κρέατος» είναι μικρό.

«Νομίζω ότι τελικά αυτά τα προϊόντα θα είναι πολύ καλά, παρόλο που το μερίδιό τους είναι μικρό σήμερα», δήλωσε ο Γκέιτς σε ένα forum στο Reddit σχετικά με μια ερώτηση σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, σύμφωνα με το CNBC.

Ο Γκέιτς επισήμανε ότι καινοτόμες προσπάθειες όπως το Beyond Meat και το Impossible Foods, που αφορούν συνθετικές μορφές τροφίμων που κυμαίνονται από εναλλακτικής προέλευσης από Berger έως κοτομπουκιές και η εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων Upside Foods, η οποία παίρνει ζωικά κύτταρα για να καλλιεργήσει συνθετικό κρέας σε εργαστηριακό περιβάλλον, είναι κρίσιμα βήματα για τη μείωση της κατανάλωσης ζώων.

Ο ακτιβιστής για το κλ-ίμα επεσήμανε τις πιο παραδοσιακές προσεγγίσεις για την αποφυγή του κρέατος όπως η χορτοφαγία ή η διατροφή βίγκαν και σημείωσε, «αυτό είναι υπέροχο», αλλά υπογράμμισε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα επιλέξουν να αφαιρέσουν το κρέας από τη διατροφή τους.

«Δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι θα το κάνουν αυτό», είπε, σημειώνοντας ότι τα εναλλακτικά προϊόντα κρέατος ήταν απαραίτητες επιλογές για να μειωθεί η κατανάλωση κρέατος.

Ο ΟΗΕ φέτος προειδοποίησε ότι δεν έχουν ληφθεί επαρκώς τα μέτρα που προβλέπονται στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλ-ίμα του 2015 για μείωση της παγκόσμιας προειδοποίησης. Παρόλο που ο Γκέιτς επεσημάνε ότι «ακόμα πιστεύει ότι μπορούμε να αποφύγουμε ένα τρομερό αποτέλεσμα».Οι μελέτες ποικίλλουν όταν πρόκειται για την επίδραση που έχει η κτηνοτροφία στις εκπομπές αερίων του θερμο-κηπίου με εκτιμήσεις να κυμαίνονται από περίπου 10 έως 20% των παγκόσμιων εκπομπών, αν και οι περισσότερες μελέτες την αναφέρουν ως κύριο συντελεστή στην κλιμα-τική αλλαγή.

«Ο ρυθμός της καινοτομίας επιταχύνεται πραγματικά, παρόλο που με τα τρέχοντα χρονοδιαγράμματα δεν θα αποφύγουμε να υπερβούμε τους 1,5 [βαθμούς Κελσίου] (όσον αφορά την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη», είπε ο Γκέιτς απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο επαρκώς ανταποκρίνεται ο κόσμος στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Το κλειδί για το κλί-μα είναι να γίνουν τα καθαρά προϊόντα τόσο φθηνά όσο τα βρώμικα προϊόντα σε κάθε τομέα εκπομπών – αεροπλάνα, σκυρόδεμα, κρέας κ.λπ.», σημείωσε.

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να ζητήσουμε από όλες τις χώρες του κόσμου να αλλάξουν. Εάν κοστίσει πολύ επιπλέον, δεν θα τα καταφέρουμε. Χρειαζόμαστε υποστήριξη για το κλίμα και από τις δύο πλευρές (του κομματικού φάσματος) στις ΗΠΑ και σε όλες τις χώρες», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «το να μείνουμε αισιόδοξοι είναι καλό πράγμα».

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτο! Χωρίς γιατρό αγώνα έγινε το παιχνίδι στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας! Θα ασκήσει δίωξη άραγε ο Εισαγγελέας στη διοργανώτρια αρχή…
Επόμενο άρθροΦακελώνει τα παιδιά μας η βρωμερή Κεραμέως μαζί με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων! Όλα ψηφιακά στο κινητό των γονιών για το τι κάνουν και που πάνε τα παιδιά τους!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ