Οργή σε όλη την Ελλάδα για τους γαλάζιους διοικητές των νοσοκομείων: “Σκλαβοπάζαρο το κάνατε” φωνάζουν στο ΚΑΤ

Σε «πόλεμο» βρίσκονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές με τους διορισμένους «γαλάζιους» διοικητές σε ολοένα και περισσότερα νοσοκομεία της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στην Αθήνα και στην Πελοπόννησο τα «γαλάζια» παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν μετατραπεί σε κόκκινο πανί για τους εργαζομένους των νοσοκομείων.

Ορισμένοι εξ αυτών προκαλούν την οργή των εργαζομένων για το γεγονός πως έχουν μετατραπεί σε φερέφωνα της κυβέρνησης, παρά την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων. Σε άλλες περιπτώσεις στρέφονται κατά των «γαλάζιων» διοικητών, οι οποίοι με τις πλάτες της κυβέρνησης έχουν μετατραπεί σε δυνάστες των εργαζομένων. Αιτία της όξυνσης, όπως επισημαίνουν στην εφημερίδα «δημοκρατία» γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι το χάος που επικρατεί στα νοσοκομεία.

«Για να αντιμετωπίσουν την εικόνα διάλυσης, είτε επιδίδονται σε ρεσιτάλ αυταρχισμού είτε υποτάσσονται πλήρως στη γραμμή του υπουργείου» είπε χαρακτηριστικά γιατρός του Ευαγγελισμού, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους οι συγκρούσεις μεταξύ διοικητών και εργαζομένων έχουν πληθύνει τις τελευταίες εβδομάδες.

Το τελευταίο περιστατικό στη μακρά λίστα των πολεμικών συγκρούσεων έρχεται από το ΚΑΤ, όπου χθες το σωματείο εργαζομένων κατήγγειλε τη διοίκηση για καταχρηστικές μετακινήσεις εργαζομένων. «Μεταχειρίζονται το προσωπικό ως σκλαβοπάζαρο» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι, μιλώντας για «επικίνδυνη κατάσταση, που οι ασθενείς δεν μπορούν να λάβουν τη θεραπεία που δικαιούνται». Την ίδια ώρα οι αντιδράσεις

Απάντηση