Τεράστιο πλήγμα η κηδεία του τέως βασιλιά για τη Νέα Δημοκρατία – Μήνυμα έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς με την παρουσία του στην Μητρόπολη Αθηνών

Αιφνιδιασμένη φαίνεται ότι είναι η Κυβέρνηση από το πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, αλλά και από την έμπρακτη διαφοροποίηση του πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Στελέχη της Ν.Δ. δήλωναν σήμερα το πρωί ότι “η απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να μην ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους ο έκπτωτος Μονάρχης, αποτελεί πλήγμα στη δεξιά πτέρυγα της παράταξης.”

Η στροφή της Ν.Δ προς το κέντρο ενόψει των εκλογών της άνοιξης όπως επέλεξε το Μαξίμου, αφήνει “ακάλυπτο” το χώρο στο παραδοσιακό λαϊκό και πατριωτικό ακροατήριο του κόμματος.”

Βέβαια οι επιλογές του Πρωθυπουργού έγιναν με πολιτικά κριτήρια και τα δεδομένα του σήμερα, με τη προϋπόθεση ότι μέχρι την εθνική αναμέτρηση δεν θα υπάρξει – πλην του κόμματος Βελόπουλου –, άλλος πολιτικός σχηματισμός στα δεξιά της Ν.Δ αφού θεωρούν ότι δεν θα επιτραπεί στον Ηλία Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές.

Απάντηση