Τα έφαγαν όλα οι κοπρίτες!!! Απλήρωτες οι εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών από τον Αύγουστο – Διέλυσαν το σύστημα Υγείας και δεν δίνουν ούτε τα δεδουλευμένα

Δεν φτάνουν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) που οδηγούν με μαθηματικά ακρίβεια στην κατάρρευση του οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν ακόμα μια καταγγελία που αποδεικνύει την άσχημη κατάσταση.

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, η  ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά) ζητά να καταβληθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών τονίζοντας ότι αυξάνονται οι καθυστερήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με την καταγγελία,  από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και σήμερα σε πολλά νοσοκομεία του λεκανοπεδίου δεν έχουν καταβληθεί εφημερίες στους γιατρούς!

Παράλληλα, αυξάνονται διαρκώς και οι καθυστερήσεις διαρκώς αυξάνονται.

Συγκεκριμένα, σε πολλά νοσοκομεία  δεν έχουν καταβληθεί οι αποδοχές για τις δεδουλευμένες πρόσθετες (πέραν του πλαφόν) εφημερίες από το μήνα Αύγουστο 2022 και μετά. Δηλαδή υπάρχει ήδη καθυστέρηση έξι (6) μηνών. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, οι οικονομικοί αρμόδιοι των ΥΠΕ ισχυρίζονται ότι το Υπουργείο Υγείας είναι αυτό που καθυστερεί τις αναγκαίες εγκρίσεις για την καταβολή αυτών των δεδουλευμένων!

«Άρα οι προπαγανδιστικοί ισχυρισμοί της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ότι δήθεν επίκεινται “πακτωλοί” αναδρομικών μισθολογικών αυξήσεων στους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι έωλη προπαγάνδα αφού δεν υλοποιείται ούτε καν το στοιχειώδες, δηλαδή η πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών», τονίζουν οι γιατροί του ΕΣΥ.

Η ΟΕΝΓΕ δηλώνει ότι καλύπτει και στηρίζει τις αποφάσεις για κινητοποιήσεις με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων που αποφασίζουν οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών (ή και οι νοσοκομειακές συνελεύσεις και οι τοπικές επιτροπές της ΕΙΝΑΠ, όσον αφορά τα νοσοκομεία Αθήνας – Πειραιά).

Απάντηση