Τη Δευτέρα στο Τατόι η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουρκ – Επιθεωρεί τις εργασίες η υπουργός Πολιτισμού
Ξανά στο Τατόι βρέθηκε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να επιβλέπει και να επιθεωρεί διά ζώσης τις εργασίες που γίνονται στον χώρο ενόψει της κηδείας του Κωνσταντίνου Γλύξμπουρκ που θα πραγματοποιηθεί αύριο εκεί.


Οι συχνές επισκέψεις -σχεδόν καθημερινές- της υπουργού στον χώρο από όταν πέθανε ο Γλύξμπουρκ και έγινε γνωστό ότι θα ταφεί στα κτήματα του Τατοΐου είναι ενδεικτικό δείγμα του πώς αντιλαμβάνεται η κ. Μενδώνη τον δημόσιο χώρο. Εδώ και ενάμιση χρόνο έχει αφήσει τον χώρο στο Τατόι ανεκμετάλλευτο, έναν χώρο πρασίνου, ιδανικό για μια «πράσινη» ανάσα των πολιτών.

Παρόλα αυτά, η κ. Μενδώνη θυμήθηκε την ύπαρξη του χώρου αυτού, την τελευταία εβδομάδα… τρέχοντας να σουλουπώσει όσα έχει αφήσει στην τύχη τους εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Σημειώνεται ότι η Λίνα Μενδώνη μαζί με τον Παναγιώτη Πικραμμένο είναι τα δύο κυβερνητικά στελέχη που θα παραστούν στην κηδεία, εκπροσωπώντα το Μέγαρο Μαξίμου.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στην περασμένη εβδομάδα, αντιδράσεις είχαν προκληθεί από τη δήλωση της υπουργού Πολιτισμού, η οποία μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και σε ερωτήσεις για την κατάσταση στην οποία παραμένει το κτήμα Τατοίου μετά τη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα στην Αττική το 2021, είπε ότι το ΥΠΕΝ δουλεύει συστηματικά για την απομάκρυνση των καμμένων και στη συνέχεια έκανε την εξής πρωτοφανή δήλωση: «Βεβαίως, όταν ο τέως βασιλέας των Ελλήνων εισήχθη στο νοσοκομείο, το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, κινήθηκε ώστε να επισπεύσει την απομάκρυνση αυτής της ύλης από τον χώρο του κοιμητηρίου».

Να σημειωθεί ότι όπως παραδέχθηκε η Λίνα Μενδώνη και το κοιμητήριο του Τατοίου ανήκει στο ελληνικό κράτος και όχι στην οικογένεια του τέως όπως επί ημέρες αφηνόταν να εννοηθεί. Και αποκάλυψε ότι το κοιμητήριο θα φρουρείται από αστυνομικούς.

«Με την ολοκλήρωση των εργασιών στο Τατόι είναι προφανές ότι και το κοιμητήριο θα προστατευτεί. Αλλά ήδη και η αστυνομία έχει ενισχύσει, κατά πολύ, τον αστυνομικό σταθμό για να εμποδίσει τους βανδαλισμούς», σημείωσε η Λίνα Μενδώνη.

Αναφερόμενη στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας που βρίσκεται στο κοιμητήριο η υπουργός Πολιτισμού είπε ότι «μέχρι την Κυριακή το βράδυ, τη Δευτέρα το πρωί, θα είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση ενός βουνού, το οποίο έχει καεί και έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες διευθέτησης του χώρου, ώστε να μπορεί κανείς να προσεγγίσει τον χώρο της ταφής, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ