Υπό διάλυση το Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης μετά την ανανέωση του “γαλάζιου” διοικητή Χαλκιαδάκη

«Έκρυθμη» είναι η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης (ΠΑΓΝΗ) μετά την ανανέωση της θητείας του νυν διοικητή, Γιώργου Χαλκιαδάκη παρά το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες έκανε το αδιανόητο και έστειλε έλεγχο στα σπίτια τριών αναισθησιολόγων που νοσούσαν με κορωνοϊό!

Σε επιστολή που έστειλε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου στον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη ο οποίος είναι ο μόνος υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γιατί με την ανανέωση της θητείας του διοικητή επιβραβεύει τις αθλιότητες του τονίζουν ότι θα προχωρήσουν σε μαζικές παραιτήσεις αν δεν αλλάξει κάτι.

Ολόκληρη η επιστολή όπως την δημοσιεύει η ιστοσελίδα cretapost:

«Οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι με επαγγελματισμό δίνουμε τη μάχη διαχρονικά, και κυρίως τα τρία χρόνια πανδημίας, κόντρα στα εμπόδια που ορθώνει η διαχρονική πολιτική υποχρηματοδότησης της υγείας, αναρωτιόμαστε αν θα συνεχίσετε να καλύπτετε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Αυτήν τη διοίκηση που από τότε που ανέλαβε, το μόνο της μέλημα ήταν να επιρρίπτει τα πάντα στην ατομική ευθύνη, που κλειδαμπάρωσε όλο το νοσοκομείο για να μην μπει ο ιός, που επιδίωξε να αφήσει να κρυώνουν ασθενείς για να κάνει οικονομία.

Αυτήν τη διοίκηση που μας «απαγορεύει» να κάνουμε δηλώσεις στα ΜΜΕ, που έχει απαξιωτική απειλητική συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους που τολμούν να διαμαρτυρηθούν, με συνεχή εντέλλεσθε για μετακινήσεις και ανάκληση κανονικών αδειών, με αυθαίρετη καρατόμηση και επιλογή προϊσταμένων και διευθυντών τμημάτων.

Αυτήν τη διοίκηση που τολμά να αμφισβητεί την αξιοπιστία των ίδιων των γιατρών, με την αποστολή του γιατρού εργασίας σε κατ’ οίκον επισκέψεις σε τρεις αναισθησιολόγους για επιβεβαίωση της νόσησης τους με COVID!

Αυτήν τη διοίκηση που δεν εκτιμά το ρόλο και την προσφορά των εργαζομένων στο σύστημα Υγείας.

Αυτή η διοίκηση δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι στη θέση της.

Καταγγέλλουμε το θεσμικό πλαίσιο που δίνει υπερεξουσίες στις εκάστοτε διοικήσεις και στους εκάστοτε διοικητές.

Απαιτούμε τη μη ανανέωση της θητείας της τωρινής διοίκησης του ΠΑΓΝΗ και την άμεση απομάκρυνση της από το νοσοκομείο.

Σε κάθε άλλη περίπτωση σας προειδοποιούμε ότι θα υπάρξει κύμα παραιτήσεων από τους αναισθησιολόγους και πολλές άλλες ειδικότητες και θα συνεχίσουμε τον αγώνα με τη συμπαράσταση της κοινωνίας της Κρήτης.»

Την ίδια στιγμή, το Σωματείο Εργαζομένων θα προχωρήσει σε στάση εργασίας την ερχόμενη Τρίτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αναισθησιολογικό τμήμα στις 8.30 το πρωί.

Στην ανακοίνωση που έχουν αναρτήσει στην ιστοσελίδα τους  somateiopagni.blogspot.com αναφέρουν:

«Η ανανέωση της θητείας του διοικητή και του αναπληρωτή διοικητή του ΠΑΓΝΗ από το Υπουργείο Υγείας, παρά τις καταγγελίες για τρομοκρατία, αυταρχισμό, εκβιασμούς, τις τεράστιες αντιδράσεις του σωματείου, της ένωσης γιατρών, της ΟΕΝΓΕ, του τοπικού και Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο ΤΕΤΟΙΟΥΣ διοικητές θέλει! Το επιβεβαίωσε μάλιστα και ο επικεφαλής της 7ης ΥΠΕ στη συνάντηση με τις Ενώσεις γιατρών της Κρήτης όπου χαρακτήρισε τη διοίκηση επιτυχημένη!

Για την κυβέρνηση και το Υπουργείο, λοιπόν, είναι επιτυχία οι συγχωνεύσεις κλινικών, η σωματική κα ψυχολογική εξόντωση του προσωπικού, το κύμα παραιτήσεων γιατρών και άλλων υγειονομικών, οι τεράστιες αναμονές των ασθενών για χειρουργεία και ραντεβού λόγω της υποστελέχωσης του νοσοκομείου. Γι’ αυτούς είναι σε σωστή κατεύθυνση το «μαστίγιο» της διοίκησης με την τρομοκρατία, τις αυθαιρεσίες, των αυταρχισμό, την υποτίμηση και υποβάθμιση της δουλειάς των υγειονομικών, την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας τους, γι’ αυτό και επιβραβεύονται με παράταση θητείας.

Άλλωστε, το κύμα παραιτήσεων γιατρών σε Ρέθυμνο και Βενιζέλειο λόγω της σωματικής, πνευματικής και ψυχολογικής εξάντλησης των γιατρών αλλά και των άλλων υγειονομικών, είναι η φυσική εξέλιξη της συνειδητής εγκατάλειψης από την κυβέρνησης πολλών περιφερειακών νοσοκομείων για να έρθει σαν “ώριμο φρούτο” το οριστικό κλείσιμό τους, ή τη μετατροπή τους σε Κέντρα Υγείας ώστε να απομείνουν ελάχιστα δημόσια νοσοκομεία – “κόμβοι”.  Τέτοιο νοσοκομείο φιλοδοξούν να αποτελέσει το ΠΑΓΝΗ, που ήδη αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών που καλείται να εξυπηρετήσει λόγω της χρόνιας υποστελέχωσης. Έτσι προβλέπεται το επόμενο διάστημα να πολλαπλασιαστεί ο όγκος των ασθενών που απευθύνονται στο ΠΑΓΝΗ αφού θα αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από τα λοιπά νοσοκομεία! Τέτοιες διοικήσεις λοιπόν θα έχουν ανάγκη από δω και πέρα που θα κληθούν να εφαρμόσουν με ακόμα μεγαλύτερο αυταρχισμό το «νέο ΕΣΥ» της κυβέρνησης που ολοκληρώνει την ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου, ξεζουμίζει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και στύβει τις τσέπες των ασθενών.

Ενημερώνουμε την κυβέρνηση, το Υπουργείο και τη διοίκηση ότι δεν θα ανεχτούμε καμία υποβάθμιση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, κανένα κλείσιμο ή συρρίκνωση περιφερειακού νοσοκομείου, όπως δεν ανεχόμαστε τις τακτικές τρομοκράτησης που συνοδεύουν αυτά τα μέτρα! Θα μας βρουν απέναντί τους!

Την Δευτέρα 16/1 θα συνεδριάσει το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ για αποφάσεις σχετικά με τον συντονισμό για αγωνιστικές πρωτοβουλίες με τα άλλα σωματεία της Υγείας.

Απαιτούμε:
• Να στελεχωθεί πλήρως εδώ και τώρα το ΠΑΓΝΗ με μόνιμο προσωπικό, με επείγουσες προκηρύξεις του συνόλου των κενών θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι με βάση τον ξεπερασμένο οργανισμό
• Άμεση επαναφορά της λειτουργίας των κλινικών που συγχωνευτήκαν
• Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
• Γενναία μισθολογική αύξηση στο προσωπικό του ΕΣΥ και θέσπιση ειδικών κινήτρων (επιστημονικών, οικονομικών, διοικητικών) για τα περιφερειακά νοσοκομεία
• Να δοθούν όλες οι χρωστούμενες άδειες στο προσωπικό.
• Ένταξη στα ΒΑΕ.
• ΟΧΙ σε συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο τμημάτων-νοσοκομείων

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/01 8-10π.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8:30 π.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΣΤΗN ΠΥΛΗ

Απάντηση