Ο Χρήστος Ράμμος τους τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί – Τρέμουν στο Μαξίμου για τις αποκαλύψεις

Εβδομάδα των… παθών επιφυλάσσει στο παρακράτος του Μαξίμου ο αδέκαστος δικαστής Χρήστος Ράμμος. Το πόρισμα της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι έτοιμο, υπογεγραμμένο και αποκαλύπτει πως έξι ανώτατα πολιτικά και κρατικά στελέχη παρακολουθούταν από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, η παράδοση της πορίσματος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα γίνει εντός των επόμενων 24ώρων. Παρά τα αλλεπάλληλα σαμποτάζ που έχει στήσει στους ελέγχους της ανεξάρτητης Αρχής, πολιτική και δικαστική εξουσία, η ΑΔΑΕ κατάφερε να ολοκληρώσει τους ελέγχους και πλέον έχει έτοιμη την πρώτη λίστα παρακολουθουμένων της Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Στο πόρισμα που καίει το Μαξίμου, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ο Χρήστος Ράμμος αποδεικνύει πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με πολιτικό προϊστάμενο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και διοικητή τον αχυράνθρωπο Παναγιώτη Κοντολέοντα, είχε βάλει στο στόχαστρό της έξι ανώτατα πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους.

Τα έξι πρόσωπα που αποδείχθηκε πως παρακολουθούνταν είναι αυτά που είχε ζητήσει προ μηνός να ερευνηθούν στο αίτημά του προς την ΑΔΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας. Οσοι, μάλιστα, γνωρίζουν τι συμβαίνει στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης είπαν στην «κυριακάτικη δημοκρατία» πως το αίτημα αυτό του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ απελευθέρωσε τα «χέρια του Ράμμου, τα οποία είχαν δεθεί από την ένοχη σιωπή των πολιτικών και των αξιωματούχων που αρνούνταν να ζητήσουν από την ανεξάρτητη Αρχή να τους πει αν παρακολουθούνταν.

Στη λίστα της ΑΔΑΕ με τα θύματα του παρακράτους που στήθηκε από τον εθνικό… ωτακουστή συμπεριλαμβάνονται ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, αλλά και άλλα τέσσερα πολιτικά και κρατικά στελέχη που θα προκαλέσουν πάταγο.

Οι πληροφορίες έχουν φτάσει ήδη στο Μαξίμου, με τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού -συγκεκριμένα τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σε συνεργασία με τον Ισίδωρο Ντογιάκο– να έχουν αναλάβει την επιχείρηση μπλοκαρίσματος του Ράμμου και της παράδοσης του πορίσματος της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις.


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι τελευταίες κινήσεις του Ισίδωρου Ντογιάκου είναι προϊόν σκληρών πιέσεων που δέχθηκε από το Μαξίμου και τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

«Οι πιέσεις που δέχεται για να βάλει μπλόκο στις έρευνες της ΑΔΑΕ ήταν αφόρητες και διαρκείς» είπε άνθρωπος που γνωρίζει καλά το παρασκήνιο του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Ποιος είναι, λοιπόν, ο ρόλος Ντογιάκου και τι εξυπηρετεί η γνωμοδότηση που προκάλεσε το τσουνάμι αντιδράσεων μέσα στην εβδομάδα, ειδικά από τη στιγμή που γνώριζε πως η ΑΔΑΕ είχε ολοκληρώσει το πόρισμά της για τις παρακολουθήσεις;

Οι στοχεύσεις Ντογιάκου ήταν τέσσερις:

Πρώτον, ο Ισίδωρος Ντογιάκος ήθελε να δημιουργήσει καθεστώς πίεσης στα μέλη της ΑΔΑΕ ώστε να βάλει μπλόκο στην κατάθεση του πορίσματος-βόμβα που επιβεβαιώνει τις παρακολουθήσεις. Ωστόσο, ο Χρήστος Ράμμος φαίνεται πως έχει πάρει την υπόθεση στα χέρια του, έχοντας τα νομικά εργαλεία εκείνα που διασφαλίζουν πως ο ίδιος θα καταθέσει το πόρισμα-βόμβα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Δεύτερον ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήθελε να βάλει φρένο στη διενέργεια νέων ελέγχων από την πλευρά της ΑΔΑΕ. Ο φόβος του Μαξίμου είναι πως μετά τους πρώτους έξι που, με τη βούλα πλέον, έχουν παρακολουθηθεί, θα υπάρξουν και νέοι έλεγχοι για περισσότερα ονόματα, τα οποία θα αγγίζουν και τον στενό κύκλο της Ν.Δ.

Τρίτον, να δώσει νομικά «όπλα» στις εταιρίες τηλεπικοινωνιών ώστε να θέτουν εμπόδια στους μελλοντικούς ελέγχους που θα επιχειρήσει να κάνει η ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις.

Τέταρτον, η κατατρομοκράτηση των εισαγγελέων ώστε να μην παραλάβουν και να μην αξιοποιήσουν σε επίπεδο δικαστικό τα πορίσματα της ΑΔΑΕ.

Απάντηση