Ξεσκεπάζεται η απάτη της υπερθέρμανσης του πλανήτη – Γερμανός επιστήμονας αναφέρει ότι τα επόμενα χρόνια θα μειωθεί η θερμοκρασία

Οι τελευταίες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η θερμοκρασία στην Ευρώπη θα πέσει ελαφρά για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Αυτό οφείλεται σε εξασθένηση της ταλάντωσης και σε ψύξη του Βόρειου Ατλαντικού. Η επόμενη φάση θέρμανσης θα ξεκινήσει περίπου το 2050. Αυτός ο φυσικός κύκλος δεν έχει καμία σχέση με το CO 2 . Όπως εξηγεί ο καθηγητής Fritz Vahrenholt, η υπερθέρμανση του πλανήτη πρόκειται να σταματήσει καθώς ο Βόρειος Ατλαντικός ψύχεται.

Ο καθηγητής Vahrenholt είναι πρώην Πρόεδρος του Γερμανικού Ιδρύματος Άγριας Ζωής. Από το 1991-1997 ήταν Γερουσιαστής Περιβάλλοντος της Πολιτείας της πόλης του Αμβούργου.

“Ο ασυνήθιστα ήπιος καιρός με την αλλαγή του έτους στην Κεντρική Ευρώπη ενίσχυσε την πεποίθηση πολλών στη Γερμανία ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλείται από το CO2 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη . Παγκοσμίως –και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία– οι θερμοκρασίες εξελίσσονται προς διαφορετική κατεύθυνση.

Αν πάρουμε τον μέσο όρο των τελευταίων ετών, η παγκόσμια θερμοκρασία είναι σταθερή εδώ και 8 χρόνια και 4 μήνες.Τον Δεκέμβριο, η απόκλιση της παγκόσμιας θερμοκρασίας από τον μέσο όρο 30 ετών των δορυφορικών μετρήσεων του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα (UAH) μειώθηκε ξανά, στους 0,05 βαθμούς Κελσίου. Σίγουρα, υπάρχει μια μακροπρόθεσμη αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι το 2015. Αλλά έχει κατά μέσο όρο μόνο 0,13 βαθμούς Κελσίου ανά δεκαετία από το 1979.Οι τελευταίες επιστημονικές μελέτες δείχνουν για την Ευρώπη ότι τα επόμενα 15-20 χρόνια η θερμοκρασία θα πέσεις ελαφρώς.”

Απάντηση