Όλα μια χαρά στην υγεία τα βλέπει ο κοπρίτης Πλεύρης: “Δεν υπάρχει αύξηση των αιφνίδιων θανάτων” λέει το τομάρι – Στην Καρδίτσα έμαθες τι έγινε Θανάση!!!

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη  στον ΑΝΤ1 χθες το πρωί, αλλά ενώ επί τροχάδην ερωτήθηκε για ένα σωρό σημαντικά ζητήματα, ουσιαστικά σε τίποτα δεν απάντησε. Διότι για να στριμωχτεί ένας πολιτικός χρειάζονται συνεντεύξεις Τύπου και η κυβέρνηση το γνωρίζει –γι’ αυτό τις κατήργησε. Επίσης ουσία μπορεί να έχει μια συνέντευξη με τον αρμόδιο υπουργό μία ώρα “στο σκαμνί” και όχι “λαχανιαστές” ερωταποκρίσεις με φάσμα ερωτήσεων από ΜΕΘ μέχρι Γλύξμπουργκ.

Όταν ρωτήθηκε για τους πολλούς θανάτους παιδιών και εφήβων που καταγράφονται τα δύο τελευταία χρόνια, άρχισε να απαντάει ότι αυτό δεν ευσταθεί, ότι τον ενδιαφέρει η… αριστεία στα καρδιολογικά «και όλα τα θέματα ερευνώνται και απαντώνται, δεν έχουμε αύξηση στους αιφνίδιους θανάτους» και πέρασε αμέσως στις προληπτικές μαστογραφίες και κολονοσκοπήσεις συνταξιούχων! Κανείς δεν επανέφερε το θέμα των ανεξήγητων παιδικών θανάτων ή δεν ζήτησε διευκρινίσεις για το από ποιόν απαντώνται τα ερωτήματα για τους θανάτους παιδιών που ευλόγως θορυβούν τους γονείς σε όλη τη χώρα ή, τέλος, ποια η σχέση της αριστείας με τους θανάτους παιδιών!

Δέκα μέρες μετά τον βασανισμό του 6χρονου που πέθανε μετά από “σκυταλοδρομία” σαράβαλων ασθενοφόρων καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο του Ρίο, ο υπουργός και “τα μάσησε” και ένιψε τα χείρας του απολύτως. Για τα ασθενοφόρα θεώρησε ότι απάντησε λέγοντας ότι «ήταν του 2017», λες και ένα στην ουσία επαγγελματικό όχημα είναι a priori σε εξαιρετική κατάσταση όταν έχει ηλικία “μόλις” έξι ετών. Γιατί χάλασε; Πού να ξέρει εκείνος; Είναι ευθύνη του υπουργού αυτό; Για τις ανύπαρκτες ΜΕΘ στη μισή Ελλάδα απόρησε ως καταφανώς αδικημένος: «Μα τα Γρεβενά δεν είχαν ποτέ ΜΕΘ», είπε αθώα.

Προσέθεσε δε ότι «έχουμε μόλις 50% πληρότητα στις ΜΕΘ». Τρία παιδιά διακομίσθηκαν τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα επειδή δεν υπάρχει ούτε μια παιδιατρική ΜΕΘ σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Έμεινε ασχολίαστο το ψέμα. Ομως ξέρουμε τι θα απαντούσε και αν κάποιος επέμενε να ρωτάει. Θα έλεγε πάλι αθώα, ότι εννοούσε πως πετάγεσαι από την Καβάλα στην Αθήνα για ΜΕΘ. Άρα ΜΕΘ υπάρχουν. Ο τουρισμός υγείας με την ψυχή στο στόμα, με τους γονείς να μετοικούν από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, δεν είναι θέμα. Ούτε και οι επιπλοκές, όταν εισάγεσαι σε ΜΕΘ με 10 ή 30 ώρες καθυστέρηση. Αυτά γιατί να τα ξέρει; Δικηγόρος είναι ο άνθρωπος. Τον κρατικό προϋπολογισμό υπερασπίζεται.

Είπε μάλιστα ότι «για να έχεις παιδιατρική ΜΕΘ πρέπει να έχεις παιδιατρική κλινική». Αυτό έπρεπε κατά τη γνώμη του να αποστομώσει τους πάντες. Λες και δεν έχουμε παιδιάτρους, παιδοχειρουργούς και παιδοκαρδιολόγους στην Ελλάδα. Εκατό αποφοιτούν κάθε χρόνο. Χίλιοι στην δεκαετία. Πού πήγαν όλοι; Στην Αγγλία; Μια παιδιατρική κλινική θέλει μόλις 40 νοματαίους των βασικών ειδικοτήτων για να φροντίσει επαρκέστατα έως τέλεια τα ντόπια παιδιά. Ομως το θέμα με τις παιδιατρικές κλίνες ΜΕΘ έκλεισε εκεί. Είναι ανήκουστο φαίνεται να υπάρχει παιδιατρική κλινική σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της Ελλάδας, διότι τα παιδιά ως γνωστόν, δεν αρρωσταίνουν.Εν συνεχεία όσον αφορά τον 6χρονο, έκανε πάσα την ευθύνη επί της ουσίας στον θεράποντα γιατρό και διέγνωσε ως ειδικός ότι το παιδί δεν είχε ελπίδες. Διότι είπε κατά λέξη «ήταν μεσάνυχτα, υπάρχει δυσκολία για τα μέσα αεροδιακομιδής, αλλά και να σηκώνονταν, το παιδί, η κατάστασή του δεν ήταν αναστρέψιμη, εκτιμήθηκε στις δυόμισι ώρες η διαδρομή, οπότε οι ίδιοι οι γιατροί επέλεξαν την πιο ασφαλή διαδικασία να είναι μέσα σε ΕΚΑΒ». Η πιο ασφαλής ήταν «με ένα καλοσυντηρημένο όχημα», όπως είπε, που χάλασε στο δρόμο. Ο ίδιος είπε ότι το παιδί δεν πέθανε επειδή δεν υπήρχε ΜΕΘ.Από τι πέθανε ένα υγιές παιδί που έπαθε ανακοπή στο σπίτι του, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Ούτε οι τοξικολογικές σε κάποιους μήνες θα διαφωτίσουν τα αίτια. Το αγοράκι παρουσίασε στην Πάτρα οίδημα στον εγκέφαλο, και κανένας γιατρός (πλην του κ. Πλεύρη) δεν μπορεί να ξέρει τι ρόλο έπαιξε σε αυτό, το γεγονός ότι δεν είχαν ΜΕΘ Παίδων στα Γρεβενά ή έστω στη Θεσσαλονίκη και τι ρόλο έπαιξε το ταρακούνημα 330 χλμ. με το ασθενοφόρο

Απάντηση