Μαύρο χρήμα και μίζες από ελικόπτερα για την ντροπή του στρατεύματος τον Κωνσταντίνο Φλώρο – Σκύβει το κεφάλι για να μην βγουν στη φόρα οι βρωμιές του

Η έκθεση της ΕΥΠ εμφανίζει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων να αγοράζει ακίνητο αξίας 1,2 εκ. ευρώ, με τουλάχιστον τα 600.000 ευρώ από αυτά να δίνονται σε «μαύρο» χρήμα.

Οι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου πυροδότησαν μία άνευ προηγουμένου σκληρή πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με βαρύτατες αλληλοκατηγορίες. Όλα δείχνουν πως ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι στρωμένος με ατελείωτη τοξικότητα.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος φέρεται να αγόρασε ακίνητο μεγάλης αξίας, πληρώνοντας το 50% με μαύρο χρήμα γεγονός που αποτυπώνεται σε έκθεση της ΕΥΠ που φέρνει στο φως η εφημερίδα Documento, χωρίς να στοιχειοθετείται ο λόγος της συγκεκριμένης παρακολούθησης.
Η έκθεση της ΕΥΠ εμφανίζει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων να αγοράζει ακίνητο αξίας 1,2 εκ. ευρώ, με τουλάχιστον τα 600.000 ευρώ από αυτά να δίνονται σε «μαύρο» χρήμα.
Η εφημερίδα σχολιάζει στην ηλεκτρονική της έκδοση πως «η επαφή με το υλικό της παρακολούθησης είναι ανατριχιαστική από κάθε άποψη».
Το θέμα παίρνει νέα τροπή καθώς αποκαλύπτεται πως ο Κωνσταντίνος Φλώρος παρακολουθείτο και από «εξωτερικές πηγές» (σ.σ. ενδεχομένως μέσω Predator;), ενώ φαίνεται να καταρρίπτεται αφήγημα περί λόγων «εθνικής ασφαλείας», για την αιτιολόγηση των παρακολουθήσεων.

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας βλέπουμε να υπάρχει το εξής απόσπασμα: «Σύμφωνα με εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου έναντι €1.200.000, στο οποίο ποσό τα 600.000 πληρώθηκαν «μαύρα».
Επιπλέον η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι 1.500 ευρώ το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων».
Αναμένεται τώρα η αντίδραση του Μαξίμου για τις νέες αποκαλύψεις, αν και μάλλον ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Φλώρος τηρήσει και πάλι σιγή ιχθύος, στάση που έχει τηρήσει εξάλλου και καθ’ όλη την υπόθεση.
Η εφημερίδα είχε αποκαλύψει στις 24 Δεκεμβρίου 2022, πως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν ο ο «στόχος 519c» της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).
Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα ήλθε λίγες ημέρες μετά το τελευταίο τακτικό Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) της χρονιάς που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 20/12, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με κυβερνητική διαρροή, η θητεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, παρατείνεται για ένα έτος.

Απάντηση