Έρευνα-σοκ: Η καθημερινή παρακολούθηση των πολιτικών απατεώνων της Βουλής επηρεάζει αρνητικά την ψυχική υγεία

Το άγχος από τις καθημερινές πολιτικές ειδήσεις μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία.

Το άγχος από την παρακολούθηση των καθημερινών πολιτικών ειδήσεων μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία και ευημερία των ανθρώπων, αλλά και η αποδέσμευση έχει επιπτώσεις, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία.

Υπάρχουν στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να διαχειριστούν αυτά τα αρνητικά συναισθήματα – όπως η απόσπαση της προσοχής από τις πολιτικές ειδήσεις – αλλά οι ίδιες στρατηγικές μειώνουν επίσης την ορμή των ανθρώπων να δράσουν για πολιτικούς λόγους για τους οποίους ενδιαφέρονται, σύμφωνα με την έρευνα.

Η πολιτική μπορεί να αποτελέσει σημαντικό στρεσογόνο παράγοντα στη ζωή

Προηγούμενες έρευνες και στοιχεία δημοσκοπήσεων έχουν διαπιστώσει ότι η πολιτική μπορεί να αποτελέσει σημαντικό στρεσογόνο παράγοντα στη ζωή των ανθρώπων, σύμφωνα με τους ερευνητές. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλα πολιτικά γεγονότα, όπως οι προεδρικές εκλογές. Η Ford και οι συνεργάτες της θέλησαν να διερευνήσουν τις συναισθηματικές και ψυχικές επιπτώσεις των καθημερινών πολιτικών ειδήσεων και πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν διαφορετικές στρατηγικές για να διαχειριστούν αυτά τα αρνητικά συναισθήματα.

“Η πολιτική δεν είναι μόνο κάτι που επηρεάζει τους ανθρώπους κάθε τέσσερα χρόνια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά φαίνεται να εισχωρεί για τα καλά στην καθημερινή ζωή, δήλωσε μία ερευνήτρια.

Απάντηση