“Βρωμιά” στην αστυνομία από το κεφάλι μέχρι τα πόδια: Ο διοικητής Ασφάλειας Αττικής Δημήτρης Δάβαλος διώκεται για κακούργημα και συνεχίζει και βρίσκεται στη θέση του

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο θα φαίνεται ο ρόλος των ΜΜΕ που θα τάσσονται με τον έναν ή τον άλλον, με χτυπήματα κάτω από την μέση

Η δίκη με κατηγορουμένους στρατηγούς της ΕΛΑΣ, δικηγόρους και ιδιώτες που είχαν αρχηγό των δολοφονημένο Δημήτρη Μάλαμα αποτελούσε μέχρι σήμερα ομερτά σε όλα τα ΜΜΕ.

Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι κάποιοι δεν έδωσαν, εσκεμμένα (;) όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά με αποτέλεσμα τα χέρια των δικαστικών λειτουργών να είναι δεμένα και ο εισαγγελέας Μεϊδάνης να φθάνει στο σημείο να προτείνει, για τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, (εκδικάζεται το ένα κομμάτι της υπόθεσης) την αθώωση όλων των κατηγορουμένων «καθώς δυστυχώς δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία» όπως είπε.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η κλεψύδρα για τις φετινές κρίσεις στην αστυνομία αδειάζει καθώς σε λίγες μέρες θα κριθεί η τύχη αξιωματικών, «καθαρών» και «λιγότερο καθαρών», ικανών και αναποτελεσματικών. Αυτός είναι και ο λόγος που τα “υπόγεια συστήματα”, μοιράζουν no-paper σε βάρος κατηγορουμένων αξιωματικών της ΕΛΑΣ σε αυτή την δίκη. Δεν ισχυριζόμαστε ότι είναι αθώοι αλλά επισημαίνουμε το γεγονός ότι 2 χρόνια που βγήκε στην δημοσιότητα η υπόθεση αυτή και σε περισσότερες από 10 συνεδριάσεις του δικαστηρίου κανένας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως επισημάναμε δεν είχε γράψει ούτε λέξη.

Ένας από αυτούς, λόγω της εμπλοκής του στην περίφημη υπόθεση της Greek Mafia με κατηγορούμενους εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς, είναι και ο διοικητής Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος. Είναι αυτονόητο ότι με τέτοιες κατηγορίες σε βάρος του δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην θέση αυτή. Ένας απλός αστυφύλακας που κατηγορείται γιατί τσακώθηκε με έναν συνάδελφο του τίθεται σε αργία μέχρι την ολοκλήρωση του πειθαρχικού συμβουλίου.

Μάλιστα, ο κ. Δάβαλος προήχθη σε ταξίαρχο στις 24 Ιουλίου 2019, λίγες μόλις μέρες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία και τις έκτακτες κρίσεις που διενήργησε ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος κάθισε στην «ηλεκτρική καρέκλα» της λεωφόρου Κατεχάκη στις 9 Ιουλίου. Όμως τα απίστευτα σε αυτή την υπόθεση δεν τελειώνουν εδώ. Την ώρα που οι πληροφορίες αναφέρουν στο edolio5, ότι στον διοικητή Ασφαλείας τον περασμένο Σεπτέμβριο ασκήθηκε και δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, αλλά παραμένει ακόμα στην θέση του σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Άπαντες στην ΕΛΑΣ γνωρίζουν ότι ο Ταξίαρχος Δάβαλος αποτελεί προσωπική επιλογή του Γρηγόρη Δημητριάδη. Αυτό πάντως που πρέπει να τονίσουμε αφενός μεν επειδή έχουμε πλήρη γνώση της δικογραφίας, παρακολουθώντας όσα λέγονται σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου αλλά και κάνοντας ρεπορτάζ μιλώντας με έγκυρους ποινικολόγους, ότι η δικογραφία αυτή από την αρχή ήταν ένα φιάσκο αφού δεν υπάρχει εντός αυτής κανέναν ανακριτικό υλικό ή απόδειξη ενοχής παρά μόνο πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ. Όλη η διαδικασία φωνάζει από μακριά ως μια στημένη δικογραφία που θα οδηγήσει στην απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Απάντηση