Αυτοί είναι οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι: Πιέζει ο παιδεραστής Μπάιντεν το Κογκρέσο να προμηθεύσει την Τουρκία με F-16

Την έγκριση του Κογκρέσου για την πώληση F-16 αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία πρόκειται να ζητήσει ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, διαψεύδοντας πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί απομονωμένης Τουρκίας.

Ειδικότερα, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει πως η κυβέρνηση των Δημοκρατικών αναμένεται να ζητήσει έγκριση για την πώληση 40 νέων F-16 στην Τουρκία, η οποία θα εξαρτηθεί από το οριστικό «ναι» της Άγκυρας στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, την οποία η τουρκική πλευρά μπλοκάρει ισχυριζόμενη πως Στοκχόλμη και Ελσίνκι προστατεύουν Κούρδους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες. Η πώληση στην Τουρκία περιλαμβάνει επίσης περισσότερους από 900 πυραύλους αέρος-αέρος και 800 βόμβες, είπε ακόμη ένας από τους αξιωματούχους που επικαλείται η Wall Street Journal.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως η Ουάσιγκτον εξετάζει ως «αντίδωρο» προς την Αθήνα την πώληση 30 F-35, δίχως όμως να γίνεται αναφορά στον αριθμό των αεροσκαφών, το κόστος της συμφωνίας ή σε άλλες λεπτομέρειες.

Απάντηση